Slavodobitnik 67. Dječje alke Vučkovića alkarić Buba

Autor/ica
Objavljeno: 21 kolovoza, 2022
IMG

Alkarić Buba – sedmogodišnji Rafael Vučković slavodobitnik je 67. Dječje alke Vučkovića. Buba je i Alku, kao i ovogodišnja natjecanja za Baru i Čoju, dobio sa sve tri sride.

Pobjedama u sva tri natjecanja i to sa sridama u svim trkama, Buba se upisao u povijest Dječje alke Vučkovića.

Vojvoda Kamazin, Tonći Vučković, na koplje mu je privezao znamenje pobjede – plamenac hrvatske trobojnice, kojeg je slavodobitnim ponosno pronio svojim selom. Od gradonačelnika Mira Bulja dobio je kip Gospe Sinjske, kao i njegov alkarski momak Nenad Vučković – Štambera, Viteško alkarsko društvo nagradilo ga je statuom alkara i alkarskog momka, dobio je i kip alkarića, rad mještanina Andrije Vučkovića, a od Udruge Dječja alka Vučkovića bon za bicikl te brojne druge nagrade.

U svečanoj alkarskoj loži bili su gradonačelnik Sinja Miro Bulj, sinjski gvardijan fra Marinko Vukman, zamjenik splitsko-dalmatinskog župana Stipe Čogelja, predstavnik VAD-a Ivo Vukasović Parin te načelnici općina Dicmo, Otok i Hrvace Petar Maretić, Dušan Đula i Dinko Bošnjak.

Nakon proglašenja slavodobitnika, fešta se preselila u obiteljsku kuću alkarića Bube, kojem je ovo drugi slavodobitnički plamenac.

ferata@ferata.hr
0997370409