semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Služena misa za Domovinu

Autor/ica
Objavljeno: 8 listopada, 2019
sv misa danneovisnosti

U prigodi Dana neovisnosti danas je u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske služena sveta misa za Domovinu i hrvatske branitelje.

Svečanim euharistijskim slavljem predsjedao je gvardijan fra Ante Čovo uz koncelebraciju ostalih svećenika. Liturgijskim pjevanjem animirao je mješoviti pjevački župski zbor pod vodstvom č.s. Jelene Mijić.

Za vrijeme misnoga slavlja okupljeni vjernici osobito su molili za hrvatske branitelje, žive i preminule, čija je žrtva u temeljima moderne i neovisne Republike Hrvatske. U svom uvodnom obraćanju okupljenim vjernicima fra Ante Čovo je podsjetio je na neovisnost Hrvatske.

‘Neovisnost je u ljudskom životu jako bitna, a na poseban način je bitna u životu i povijesti jednoga naroda. Mi danas slavimo mudru odluku tadašnjeg hrvatskog državnog vrha od prije 28 godina na čelu s blagopokojnim prvim predsjednikom Franjom Tuđmanom, odluku kojom je hrvatski narod uzeo sudbinu u svoje ruke’, kazao je fra Ant Čovo i dodao kako zahvaljujući hrabrim braniteljima sada imamo svoju Domovinu.

Tijekom propovijedi fra Ante Čovo govorio je o stvaranju države, o tome na koji način svatko može dati svoj doprinos u jednoj borbi za boljom Hrvatskom. Na kraju propovijedi uputio je poruku svima:

‘Ono što nam je Bog dao kao stvarnost, ako ovo nagrdimo, ajme nama, ako ovo uljepšamo blago nama. Amen!’

Uz vjernike sinjske župe ovoj svečanoj euharistiji nazočili su gradonačelnica Sinja Kristina Križanac, predstavnici HV-a, VAD-a kao i pristigli hodočasnici iz Bistre, mjesta u Hrvatskom zagorju.

sv misa danneovisnosti

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh