tramax

Služena Sveta misa povodom Dana neovisnosti!

Autor/ica
Objavljeno: 8 listopada, 2015

misa2

Povodom Dana neovisnosti jutros je u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske služena Sveta misa zahvalnica. Misi je prisustvovalo 100-tinjak vjernika, a predvodio je sinjski župnik fra Ante Bilokapić.

Uvodnom riječju fra Bilokapić je pozdravio okupljene vjernike čestitajući im Dan neovisnosti:

‘Nas je dijelom dopalo i to da budemo dionici tog dara i te milosti življenja i ostvarivanja u svojoj domovini, slobodni. Da bi zaista osjetili taj dar, dar domovine, moramo se iskreno pokajati za svoje slabosti, propuste i nesavršenosti moleći Gospodina za milost da nam čuva našu domovinu te da i nas u toj domovini čuva. Dužni smo je darovima, milostima, talentima izgrađivati da bi zajedno bili sretniji i ispunjeniji.’

Ljubav prema domovini neodvojiva je od ljubavi prema Bogu, naglasio je Fra Bilokapić, a u svojoj propovijedi dodao je i kako ne smijemo zaboraviti važnost i ulogu hrvatskih branitelja i njihovih obitelji u izgradnji slobodne i neovisne Hrvatske:

‘Hrvatska je mnogim životima i krvlju stečena. Nitko nam je nije poklonio. Sami smo je svojom velikom žrtvom stvorili. Danas se prisjetimo i naših branitelja. Mnogi su poginuli zaduživši nas dajući svoje živote za našu slobodu. I zato znajmo to cijeniti, tu veliku žrtvu, i budimo zahvalni Bogu na daru domovine i na daru prave ljubavi prema njoj. Budimo zahvalni braniteljima, obiteljima poginulih branitelja koji su svoje živote ugradili u temelje neovisne Hrvatske države.’

Preko Svete mise pjevao je Župni zbor Čudotvorne Gospe Sinjske pod ravnanjem č.s. Jelene Mijić i fra Jure Župića.

Prisjetimo se i kako je na današnji dan je prije 24 godine Hrvatski sabor jednoglasno donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ i pritom utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ, te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više kao takva ne postoji.

Povijesnu rezoluciju tada je pročitao Vladimir Šeks potvrđujući da SFRJ kao zajednica država više ne postoji.

Fotogalerija

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh