BANNER FERATA

Spartaku kup, a Auto Labinku prvenstvo Dicma

Autor/ica
Objavljeno: 3 rujna, 2014
auto_labinko

Foto: DUM

Prošlog vikenda odigrana je završnica malonogometnog prvenstva Dicma kao i kup ‘Ante Tonći Brkić’ koji se igrao u čast svih poginulih Dicmanjana u Domovinskom ratu.

Na sportskom centru kod osnovne škole u cijelom ljetnom razdoblju pod svjetlima reflektora odvijale su se zanimljive malonogometne utakmice, u organizaciji DUM-a (Dicmanjska udruga mladih), a pod pokroviteljstvom načelnika Općine i Općinskog vijeća.

U susretu za treće mjesto sastale su se ekipe CB Mariva i Instalacije Maretić. Ova utakmica ponudila je rijetko viđenu uzbudljivost. CB Mariva vodila je čak s 5:0 i 7:2, ali odlični Krešimir Maretić postiže četiri pogotka, a Instalacije Maretić do kraja izjednačuje na 7:7. Ipak, boljim izvođenjem kaznenih udaraca CB Mariva pobjeđuje rezultatom 9:8 te osvaja treće mjesto.

U finalnom susretu sastale su se ekipe Spartak i Auto Labinko. Ekipa Spartaka ušla je u utakmicu bez poraza ove sezone, uz tek dva nerješena rezultata, dok je ekipa Auto Labinka uz velike oscilacije tijekom lige u playoff ušla čak i bez statusa nositelja. No odličnim igrama, naročito u polufinalu protiv favoritizirane CB Marive, ekipa je sasvim zasluženo ušla u finale. Sam finalni susret nešto bolje je otvorila ekipa Spartak, a u 9. minuti pogotkom Marka Ćapete i povela 1:0. No već u slijedećem napadu ekipa Auto Labinko preko najboljeg igrača lige Tomislava Grčića izjednačuje na 1:1. Iako je Spartak u nastavku imao inicijativu, Mate Bilan u 24. minuti koristi nesmotrenost obrane i postiže pogodak za 1:2, što je na kraju bio i konačan rezultat s kojim je ekipa Auto Labinka osvojila prvo mjesto na dicmanjskom malonogometnom prvenstvu.

Najbolji igrač prvenstva je Tomislav Grčić iz Auto Labinka, a iz iste ekipe dolazi i najbolji vratar Anđelko Zebić. Prvi strijelac lige s 38 pogodaka je Krešimir Maretić iz ekipe Instalacije Maretić.

Ove godine je u sklopu lige prvi put je održano i kup natjecanje u čast branitelja s područja Općine Dicmo, a naziv je nosilo po prvom poginulom branitelju s područja Dicma Anti Tonću Brkiću.  U finalnom susretu sastale su se ekipe koje su bile i među prve četiri u prvenstu – Spartak i Instalacije Maretić, a pobjedu je odnijela ekipa Spartak rezultatom 3:1. Pehar pobjedniku kupa uručio je Pater Brkić, otac poginulog Tonća, a prvaku lige pehar je uručio načelnik Općine Dicmo Ivan Maretić.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh