mel

Splitski učenici ne zaboravljaju križne puteve i Golgotu Škabrnje i Vukovara

Autor/ica
Objavljeno: 17 studenoga, 2022
vukovar split

Prošle godine su učenici srednje Obrtne i tehničke škole izradili makete vukovarskih križeva u Vukovarskoj ulici, u znak sjećanja i zahvale svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima Vukovara i Škabrnje. Ove godine su kao svoj doprinos Danu sjećanja na Vukovar i Škabrnju, pod mentorstvom svojih profesora i ravnatelja Milivoja Kalebića, odmah do spomena ‘Lumin: I u mom gradu Vukovar svijetli’ u Vukovarskoj ulici, izradili tri klupe za sjedenje s porukama: ‘U mom gradu Vukovar zauvijek svijetli’ i ‘Iz krvi i bola niklo je cvijeće, Split žrtve nikad zaboravit neće’. Ravnatelj Kalebić je istaknuo doprinos svih učenika drvodjeljskih tehničara – dizajnera i stolara iz drvo struke, elwktroinstalatera iz elektro struke, te posebno učenika sa teškočama koji su izradili metalni dio klupa, sa svojim mentorima i profesorima struke.

Zamjenik župana Stipe Čogelja i pročelnik upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i tehničku kulturu, Tomislav Đonlić su zahvalili učenicima, njihovim mentorima i ravnatelju što ne zaboravljaju žrtvu hrvatskih branitelja i što na ovaj način šalju poruku mladim generacijama da svi trebamo biti ponosni na svekoliku žrtvu hrvatskih branitelja za vrijeme Domovinskog obrambenog rata, da je ljubav jača od mržnje i sjećanje jače od zaborava.

‘Ponosam sam na učenike naše srednje Obrtne Tehničke škole, koji su nas i ove godine obradovali tako što su postavili maketu Vukovarskog vodotornja na početak Vukovarske ulice i Ulice Domovinskog rata u Splitu te su uredili klupe sa obilježjima i lijepim porukama. Hvala svima njima, ravnatelju i nastavncima strukovnih predmeta koji su ih potaknuli i vodili u ovom zadatku’, kazao je zamjenik župana Čogelja.

Čogelja i Đonlić su ovom prigodom pozvali sve građane, poglavito mlade, da večeras i sutra dođu u Vukovarsku ulicu zapaliti svijeće i tako odati dužnu počast i priznaje svim žrtvama u Domovinskom ratu, navlastito u Škabrnji i Vukovaru.

ferata@ferata.hr
0997370409