HEP Hrvatska

Splitsko-dalmatinska županija jedna od najboljih u povlačenju sredstava Europske unije

Autor/ica
Objavljeno: 14 siječnja, 2022
SDZ

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak istaknula je danas, prilikom radnog sastanka sa županom Blaženkom Bobanom i zamjenikom župana Antom Šošićem, kako će novine koje se uvode u narednom razdoblju potaknuti investicijski val na području Splitsko-dalmatinske županije.

‘Ova županija je jedna od najuspješnijih po pitanju povlačenja sredstava EU. 7 milijardi kuna vrijednih projekata je ugovoreno na ovom području, a neke od njih smo obišli i danas. Novine koje uvodimo u procesu programiranja za razdoblje 2021. – 2027. će osigurati još veći investicijski val, posebno vodeći računa o potpomognutim područjima, brdsko-planinskim područjima kao i našim otocima’, istaknula je Tramišak.

Župan Blaženko Boban rekao je kako će se ovakvi razgovori u budućnosti intenzivirati.

‘Razgovarali smo o novom operativnom programu na području Splitsko-dalmatinske županije. U narednom razdoblju naglasak ćemo staviti na prometnu infrastrukturu, ali i aglomeracije, kao i demografski opustošeno područje – našu zagoru te otoke. Dogovorili smo još tješnju suradnju u pripremi i realizaciji projektnih aktivnosti za novi operativni program’, rekao je Boban.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh