BANNER FERATA

Sportski susreti branitelja u Dabru

Autor/ica
Objavljeno: 7 listopada, 2019
sportski susreti

Na prostorima Braniteljske zadruge Patriot na Dabru i ove su godine održani tradicionalni Sportski susreti branitelja.

Dan je započeo baš onako kako se i priželjkivalo, u predivnom i prijateljskom tonu mladih, ali starih prekaljenih ratnika koji su se okupili na prostorima Braniteljske zadruge Patriot na Dabru, kod domaćina, predsjednika Zadruge Maria Vujevića Vegija.

Sportske susrete otvorio je dožupan splitsko-dalmatinski Luka Brčić, u nazočnosti načelnika Općine Hrvace Dinka Bošnjaka.

Oko stotinjak maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Hrvatske iz šest hrvatskih županija i suorganizatori Udruga maloljetnih dragovoljaca HVO-a Herceg Bosne došli su se ogledati u četiri sportske discipline: streljaštvu, balotama, potezanju konopa i veslanju čamcima.

sportski susreti

Na susretima su sudjelovali branitelji iz Vukovarsko-srijemske županije, Požeško-slavonske, Bjelovarsko-bilogorske, Karlovačke, Sisačko-moslovačke, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske županije te branitelji iz HVO-a, Prvi hrvatski gardijski zdrug i Udruga tenkista HV-a.

Iz Splitsko-dalmatinske županije natjecanju su se pridružili članovi udruga Veterani 126. brigade, Veterani 4. gardijske brigade, Specijalne policije, 9. bojne HOS-a i Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a i djeca poginulih hrvatskih branitelja.

sportski susreti

Jako borbeno i prijateljsko raspoloženje među svim okupljenima odisalo je zajedništvom, prijateljstvom, zezancijom tako da bi čovjek u prvi trenutak pomislio da se radi o skupini srednjoškolaca, a ne o ljudima koji su stali na branik Domovine u godinama kada se trebalo proživljavati najljepše vrijeme djetinstva.

sportski susreti

Stekao se dojam da je najmanje važno tko će tu pobijediti, ali su unato tome svi zapinjali iz petnih žila onoliko koliko su mogli, dali su svi svoj maksimum u svim disciplinama koje su se redale jedna za drugom.

U sklopu Sportskih susreta održane su i radionice o EU fondovima i projektima.

sportski susreti
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh