Srednjoškolcima iz Cetinske krajine i dalje besplatan prijevoz

Autor/ica
Objavljeno: 30 prosinca, 2015
autobus

Vlada RH danas je donijela odluku o kriterijima i načinima financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za prvo tromjesečje 2016., za što je osigurano 73,9 milijuna kuna.

Pravo na sufinanciranje 75 posto troškova međumjesnog javnog prijevoza imaju učenici koji su u školskoj godini 2015./2016. upisali i redovito pohađaju srednju školu, koji kupuju mjesečnu učeničku kartu za autobus ili vlak, a kojima udaljenost od mjesta prebivališta odnosno boravišta do mjesta škole iznosi više od 5 kilometa.

Ova odluka Vlade znači da će srednjoškolci s područja Cetinske krajine, kojima u kupnji mjesečne putne karte participiraju jedinice lokalne samouprave i ubuduće imati besplatan prijevoz do škole.

Gradonačelnici Sinja Kristina Križanac i Trilja Ivan Šipić, zamjenik gradonačelnika Vrlike Branko Maras, te načelnici općina Hrvace Dinko Bošnjak, Otoka Branko Samardžić i Dicma Ivan Maretić, potvrdili su nam da će gradovi i općine i ubuduće participirati u troškovima međumjesnog javnog prijevoza srednjoškolaca. Prijevozničke tvrtke Promet Sinj i Litre tours također će, kao i do sada, sudjelovati u troškovima prijevoza srednjoškolaca, potvrdili su nam direktori Jakov Jerkan i Anđelko Milanović Litre.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh