svabo

Srma na konferenciji o volonterstvu

Autor/ica
Objavljeno: 4 travnja, 2019

Predstavnice udruge za razvoj civilnog društva i kvalitetu življenja Srma iz Sinja Snježanka Jadrijević i   Dijana Filipović Grčić danas sudjeluju na Nacionalnoj konferencija o volonterstvu naziva “Pozitivna struja volonterstva”.

Riječ je o jednodnevnoj nacionalnoj konferencija o volonterstvu koja se održava danas u Zagrebu, a ponudit će priče uspješnih primjera razvoja volonterstva, panel i radionice stručnjaka iz različitih područja volontiranja i uspostavljanje kontakata i razmjenu iskustava s organizatorima volonterskih programa i volonterskim centrima.

Svoja iskustva i znanja na ovoj konferenciji iznijet će stručnjaci iz Danske, Belgije, Njemačke, Irske, Slovenije i Hrvatske.

‘Nama je jako važno dobiti osjećaj globalnog pristupa temi volonterstva i koliko ona znači u društvima koja su razvijena od našega. Važno nam je i koliko se volontiranjem problemi mogu promijeniti na bolje ili pak riješiti. Volontiranjem  ne samo da pomažemo razvoju društva, nego i osvještavamo naše sugrađane, ukoliko je to potrebno, da imaju empatiju prema  sugrađanima u potrebi te da se na taj način organizirano ujedinimo u rješavanju nekog problema.’ – rekla je Snježanka Jadrijević

Razvoj volonterstva tema je koja obuhvaća široko društveno područje i ima velike potencijale utjecaja na ukupni društveni razvoj, ali i zahtjeva strateški pristup i kontinuirane inovacije, a posljednjih godina značajno je porastao interes ljudi za volontiranjem.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh