svabo

Srma provela akciju ‘Dosta je, neću nasilje!’

Autor/ica
Objavljeno: 25 studenoga, 2021
srma

Udruga Srma danas je, po 14. put provela akciju ‘Dosta je, neću nasilje!’, kojom je obilježeno nekoliko značajnih datuma – 19.11. Svjetski dan borbe protiv zlostavljanja djece, 20.11. Međunarodni dan prava djeteta i 25.11. Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Članice i volonterke Srme istaknule su prigodne informativne materijale, a građanima su dijelile informativne letke sa službenim podacima Policijske postaje Sinj o broju prekršajnih i kaznenih djela nasilja u obitelj na području Cetinske krajine.

‘Iskreno se nadam da je ova naša akcija, koju obilježavamo 14. put zaredom, dala bar mali doprinos tome da broj nasilja ne bude još i veći. Nije svaka borba uzaludna, mic po mic svijest se kod ljudi lagano budi pa se nadamo da će tako i ovo uroditi plodom’, kazala je Dijana Filipović Grčić, koordinatorica akcije i tajnica Udruge Srma.

Filipović Grčić je kazala kako u proteklih godinu dana na području cetinskog kraja nije došlo do porasta nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

‘Do 30. rujna 2021. godine bilo je 59 prijava nasilja, od toga su 41 prekršajna prijava i 18 kaznenih. Muškarci su češći zlostavljači i njih je 49, a 9 je žena. U 2020. godini i do kraja rujna 2021. godine 38 djece je bilo žrtva nasilja. To je otprilike na istoj razini kao godinu ranije. Ne bilježimo porast nasilja, što je jako dobro’, naglasila je Filipović Grčić.

srma
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh