Stipe Perić izabran za dopredsjednika Nogometnog saveza ŽSD

Autor/ica
Objavljeno: 2 svibnja, 2021

Na nedavno održanoj Izbornoj skupštini Nogometnog saveza Splitsko dalmatinske županije predsjednik Junaka Stipe Perić izabran je za jednog od dopredsjednika NSŽSD-a…

Novi mandat na čelu Saveza dobio je Marko Erceg za kojeg je glasovala velika većina delegata, ali važno je za napomenuti da su protiv bili Hajduk, Vinjani i Mosor Žrnovnica, dok je Sloga iz Mravinaca bila suzdržana.

Sam izbor kao i nabrzinu i neočekivano sazvana Skupština (najavljena svega par dana ranije!), izazvala je brojne polemike, prvenstvo od strane Hajduka koji se usprotivio takvom raspletu događaja.

Splitski velikan jasno je dao do znanja da ne podržava reizbor Marka Ercega i da je odluka da se sazove Izborna skupština usred prvenstva, a ne na ljeto kako se ranije spominjalo, krajnje upitna te da Hajduk praktički i nije imao vremena odlučiti se za svog kandidata.

Ono što je zanimljivo jest i to da je novi saziv promijenio i Statut po kojem je za sada potrebna dvotrećinska većina u odnosu na raniju jednotrećinsku da bi se sazvala Izvanredna Skupština i eventualno mijenjalo vodstvo.

Junak se opredijelio za Ercega, što je honorirano i pozicijom jednog od četiri dopredsjednika za Stipu Perića.

Vodstvo NSŽSD:

Predsjednik:
Marko Erceg

Dopredsjednici:
Mijo Šuto
Mario Smodlaka
Ivan Spajić
Stipe Perić

Članovi:
Čedomil Šimić
Zvonimir Šimić
Dean Čakić
Mario Jurić
Matea Bešlić
Josip Puljiz
Tonći Pleština
Hrvoje Budimir
Darijo Antunović
Marijo Pentić
Boris Ercegović
Ante Mihaljević

Nadzorni odbor:
Franko Bogdan (predsjednik)
Ante Lončar
Mirko Rinčić

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh