banner stozer cz sinj

Stoper Junaka Petar Botica na probi u bugarskom Lokomotiv Plovdivu

Autor/ica
Objavljeno: 8 siječnja, 2019

Foto: Antonio M Macan

Nakon najava odlaska Roberta Jandreka i vrlo vjerojatno Petra Bašića Šiške, na pragu velikog transfera nalazi se i Petar Botica

Botica je početkom ove sezone iz vezne linije prekomandiran na mjesto stopera, gdje je odigrao iznad svih očekivanja, što je zasluga i trenera Junaka Stipe Grčića koji je prepoznao veliki potencijal u njemu. Izgleda i kako je ozljeda glave koju je pretrpio na gostovanju kod Uskoka stvar prošlosti, što je još jedna dobra vijest.

Tehnička i taktička potkovanost, discipliniranost i mogućnost lakog iznošenja lopte, kvalitete su koje nisu ostale nezapažene pa je tako 21-godišnjeg igraču stigla ponuda od bugarskog prvoligaša Lokomotiv Plovdiva.

Naime, danas je Botica osvanuo na pripremama bugarske momčadi u Plovdivu, gdje će biti na probi s još nekoliko mladih igrača, ali bude li na razini iz Junaka nema sumnje kako ga čeka i putovanje u tursku Antalyju na završne pripreme.

Nešto ranije pisali smo kako u Krškom Roberta Jandreka čeka Ante Vukušić, ali sada valja spomenuti kako u Lokomotivu odličnu sezonu igra još jedan naš igrač, 24-godišnji Josip Tomašević iz Gale, koji je najveći dio karijere proveo u Hajdukovim mlađim kategorijama.

Iako se veselimo priznanjima za naše mlade nade, velik je sada posao pred Upravom Junaka koja sada mora pronaći prave i dostojne zamjene koje će Junaku omogućiti da i na kraju prvenstva bude na čelu trećeligaškog poretka.

Foto: lokomotivpd.com

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh