mel

Studenti Cetinske krajine o prethodnim i budućim aktivnostima Udruge

Autor/ica
Objavljeno: 23 studenoga, 2022
IMG WA

Na početku redovite skupštine, predsjednik udruge ‘Studenti Cetinske krajine’ Krešimir Bikić članovima je podnio izvještaj o radu Udruge u proteklih godinu dana.

Naveo je brojne aktivnosti koje su provedene, a među kojima se izdvajaju posjet Hrvatima u Vojvodini i nastavak suradnje s njihovim predstavnicima, posjet Hrvatima u Banjoj Luci, organizacija kviza znanja u više navrata, organizacija tradicionalne svete mise za studente Cetinske krajine koja se održava na početku svake akademske godine kao i organizacija mnogobrojnih neformalnih druženja, te aktivno sudjelovanje u svim projektima koje provodi Klub Sinjana.

Aktivnosti Udruge su financirane uspješnim apliciranjem na natječaje koje provode Sveučilište u Zagrebu i Studentski centar u Zagrebu, te potporom gradova i općina cetinskog kraja i Splitsko-dalmatinske županije. Također, veliku potporu studentima pruža i Klub Sinjana Zagreb čije prostorije koriste za rad Udruge.

IMG WA

Na sjednici su utvrđene i daljnje aktivnosti koje planiraju provesti u sljedećoj godini. Fokus je stavljen na projekt predstavljanja Udruge maturantima koji žele upisati studij u Zagrebu, kao i pružanje svake pomoći pri upisu i svemu što ide uz dolazak na studij u hrvatsku prijestolnicu. Poseban dio skupštine posvećen je organizaciji tribine u Sinju u povodu 30. obljetnice oslobođenja brane Peruća, koja je planirana početkom 2023. godine. Studenti su konstatirali da i na taj način žele doprinijeti u obilježavanju te važne obljetnice za cetinski kraj, a mladima omogućiti da se bolje upoznaju sa zbivanjima i sudionicima iz tog vremena. Nakon skupštine studenti su nastavili neformalno druženje.

IMG WA

ferata@ferata.hr
0997370409