Banner CORE HIT RADIO

Sutra 31. obljetnica pogibije zrakoplovaca u Šimcima

Autor/ica
Objavljeno: 25 siječnja, 2023
obljetnica simci

U sinjskom naselju Šimci sutra će biti obilježena 31. obljetnica pogibije petorice pripadnika Samostalnog zrakoplovnog voda Split, hrvatskih branitelja Branka Fridela, Borisa Kekeza, Davora Šabića, Mladena Škalica i Bojana Vojvode, koji su poginuli u padu zrakoplova AN 2 na sutrašnji dan 1992. godine.

Sveta misa zadušnica bit će služena u 10 sati u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske, nakon koje će u 11 sati biti položeni vijenci pred spomenikom ‘Slomljeno krilo’ u naselju Šimci.

Jedini preživjeli nakon pada zrakoplova Zvonko Kovačević Koče 2017. godine osvrnuo se na ovaj tragični događaj:

‘Poletjeli smo sa sinjskog aerodroma, s Piketa. Umjesto da idemo put Divulja, okrenuli smo desno, prema Ruduši, ne znam iz kojega razloga, udarili smo u dalekovode i završili tu. Ja sam se uspio izvući iz vatre, dima, probivši dio trupa zrakoplova na ledinu gdje su mi pomogli mještani, oni nažalost nisu. Nedugo zatim zrakoplov je planuo, te su u njemu poginuli svi moji suborci. Sve detalje pamtim kao da su bili jučer, emocije su svježe i nema dana da se ne sjetim toga događaja. Ti ljudi se ne zaboravljaju’, kazao je Kovačević.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh