BANNER FERATA

Sutra 5. Cetina adventure race i 3. Gradski izazov

Autor/ica
Objavljeno: 5 lipnja, 2015
cetina-adventure

U Sinju će se sutra održati 5. pustolovna utrka Cetina adventure race i 3. Gradski izazov, urbana pustolovna utrka. Start i cilj utrka je ispred Doma mladih. 

Cetina adventure race je pustolovna utrka u kojoj se ima pravo natjecati 12 dvočlanih timova koji su prethodne godine postigli zavidne rezultate na raznim natjecanjima i sportskim događajima. CAR se sastoji od četiri discipline i to: brdsko trčanje sa orijentacijom (Trekking), kretanjem u kanjonu s plivanjem i skokovima u vodu (Canyoning), vožnja brdskog bicikla (MTB) i veslanjem kajaka (Kayaking). Utrka je najdulja pustolovna utrka u Hrvatskoj i iznosi 130 kilometara, a od natjecatelja se očekuje da je svladaju u roku od 11 sati.

Gradski izazov je urbana pustolovna utrka u kojoj se ima pravo natjecati 500 natjecatelja u tri kategorije i to: kategorija za djecu, za žene i za muškarce. Sastoji se od traženja zadanih točaka na mapi grada Sinja koje su raspoređene na važnija kulturna i znamenita mjesta u gradu te rješavanje zadataka na svakoj od točaka. Zadaci se sastoje u snalaženju, brzini, razmišljanju i fizičkoj sposobnosti natjecatelja.

Start utrka i proglašenje pobjednika je prema slijedećem rasporedu:
08:00 Start utrke Cetina adventure race 5
16:00 Zatvaranje prijava za 3. Gradski izazov
16:30 Brfing za natjecatelje 3. Gradskog izazova
17:00 Start utrke 3. Gradski izazov
19:00 Kraj utrka 3. Gradski izazov i Cetina adventure race 5
20:00 Prigodni domjenak i dodjela nagrada.

Svi natjecatelji dobivaju poklon utrke i večeru. Prva tri mjesta u CAR 5 osvajaju pehare, medalje i novčanu nagradu. Prva tri mjesta u sve tri kategorije u 3. GI osvajaju pehare i medalje.

Iz Cetina adventurea ističu kako je cilj utrka popularizacija sporta uopće, te doprinos obogaćivanju sportskih, turističkih i zabavnih sadržaja za djecu, mlade i odrasle u turističkim destinacijama dalmatinske zagore, s ciljem povećanja dolazaka gostiju zbog sporta i zabave.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh