Sutra akcija u prometu ‘Faktori rizika’

Autor/ica
Objavljeno: 12 siječnja, 2021

Sutra, 13. siječnja 2021. od 12 do 17 sat na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske provest će se akcija u prometu ‘Faktori rizika’ u cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanje ukupne razine sigurnosti u prometu.

Tijekom akcije prvenstveno će se zahvaćati prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnih pojaseva u vozilu i zaštitne kacige na motociklima,  te nepropisne uporaba mobitela tijekom upravljanja vozilom.

‘Naime, grubo kršenje propisa o ograničenju brzine kretanja  uz alkohol, nekorištenje sigurnosnih elemenata kao što je pojas na svim sjedalima i zaštitna kaciga na motociklima uz pojavu distrakcija u cestovnom prometu (odvlačenje pažnje od prometne situacije, npr. korištenje mobitela vozača ili pješaka) za posljedicu imaju najteža stradavanja u cestovnom prometu. Još jednom pozivamo sve  sudionike u prometu  na oprez i poštivanje prometnih propisa,  kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti, ali i život ostalih sudionika u prometu. Prilikom sudjelovanja u prometu pazite na sebe i druge’, poručuju iz PU splitsko-dalmatinske.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh