fruhwald
otvorena vrata

Svečana sjednica triljskog Gradskog vijeća

Autor/ica
Objavljeno: 27 rujna, 2013

trilj1_270913

Povodom proslave Dana Grada Trilja i blagdana Svetoga Mihovila, koji se slave u nedjelju 29. rujna, u Trilju je danas održana svečana sjednica triljskog Gradskog vijeća.

Prije svečanosti u triljskoj kino dvorani, ispred spomenika Svetog Mihovila položeni su vijenci i zapaljene svijeće za poginule branitelje u Domovinskom ratu. Vijence su položila izaslanstva Grada Trilja, Granične policije i braniteljskih udruga, a molitvu odriješenja predvodio je dekan Cetinskog dekanata i triljski župnik don Stipe Ljubas.

Pored triljskih vijećnika, svečanoj sjednici nazočili su brojni uzvanici i gosti Trilja. Izaslanstvo Županije Splitsko-dalmatinske predvodio je župan Zlatko Ževrnja, a Grada Sinja gradonačelnik Ivica Glavan. Općinska izaslanstva Otoka, Hrvaca, Dicma i Ciste Velike predvodili su načelnici Branko Samardžić, Dinko Bošnjak, Ivan Maretić i Bože Ćubić, a triljske prijatelje s Kupresa predvodio je načelnik Perica Romić. Svečanosti u triljskoj kino dvorani nazočili su i predstavnici crkve, na čelu s dekanom Cetinskog dekanata i župnikom Trilja don Stipom Ljubasom, članovi braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, načelnik i zmjenik načelnika Granične policije Trilj – gospoda Jurišić i Udiljak. Svečanoj sjednici nazočili su i predstavnici državnih i županijskih tvrtki, prosvjetni djelatnici, predstavnici pravosuđa, Crvenog križa, gospodarstvenici i poduzetnici koji djeluju na području Trilja i brojni drugi.

Na početku svečane sjednice nazočne je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Grada Trilja Miljenko Marić koji je u svom govoru kazao:

Miljenko Marić

[ca_audio url_mp3=”https://www.ferata.hr/wp-content/uploads/2013/09/marić-270913.mp3″ autoplay=”false” download=”false” html5=”true” skin= “small”]

 

Nakon predsjednika Vijeća okupljenima u kino dvorani obratio se triljski gradonačelnik Ivan Šipić, koji je posebno istaknuo realizirane aktivnosti u proteklom razdoblju i planove za budućnost.

Ivan Šipić

[ca_audio url_mp3=”https://www.ferata.hr/wp-content/uploads/2013/09/sipic-2709131.mp3″ autoplay=”false” download=”false” html5=”true” skin= “small”]

 

Pozdrave i čestitke Triljanima za njihov dan uputili su i gosti i uzvanici svečane sjednice. U ime svih župljana i stanovnika triljskog kraja riječi blagoslova uputio je triljski župnik i dekan Cetinskog dekanata don Stipe Ljubas.

Don Stipe Ljubas

[ca_audio url_mp3=”https://www.ferata.hr/wp-content/uploads/2013/09/don-stipe-ljubas-270913.mp3″ autoplay=”false” download=”false” html5=”true” skin= “small”]

 

U ime nazočnih gradonačelnika i načelnika skupu se s dobrim željama obratio gradonačelnik Sinja Ivica Glavan. U ime Župnaije okupljenima se obratio župan Zlatko Ževrnja koji je istaknuo kako je suradnja na relaciji Županija – Grad Trilj odlična. Pohvalio je sve triljske aktivnosti u pogledu razvoja u svim segmentima velikog područja koje pokriva Grad Trilj. Ževrnja je pozvao triljsku izvršnu vlast i Gradsko vijeće da nastave raditi na dosadašnjem tragu, te je istaknuo kako će im svi uredi Županije uvijek biti otvoreni za pomoć u realizaciji planiranih projekata. Uz to što je sjednici nazočio kao novi splitsko-dalmatinski župan, Ževrnja je na ovoj svečanosti bio i u svojstvu izaslanika predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

Ove godine na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća nije bilo dodjele nagrada Grada zaslužnim pojedincima i kolektivima, budući da se nakon Lokalnih izbora kasnilo s konstituiranjem Gradskoga vijeća, a samim time i Odbora za izbor i imenovanja. Sukladno Odluci o javnim priznanjima, gradonačelnik Ivan Šipić dodjelio je Povelju Grada zaslužnim pojedincima. Tako su Povelju dobili triljski župnik don Stipe Ljubas, prigodom 25. obljetnice svećeništva te don Petar Dukić, župnik Voštana i Roža, povodom 30. godišnjice svećeništva. Njima će povelje biti uručene tijekom misnih slavlja na blagdan Svetog Mihovila.

Povelje su dobili i KUD ‘Župa Grab’ za 10 godina uspješnog djelovanja, Likovna udruga Tilurium, povodom 20. obljetnice djelovanja i Limena glazba Sveti Mihovil Trilj, također povodom 20. obljetnice djelovanja. Zahvalu za primljene povelje u ime nagrađenih uputila je predsjednica likovne udruge Tilirium Ankica Žuro.

U kulturnom dijelu programa sudjelovali su narodni pjesnik i kipar iz Graba Ika Samardžić, Mješoviti župni zbor župe Svetog Mihovila te muški dio zbora, a završno kolo iz opere ‘Ero s onoga svijeta’ izvela je mlađa sekcija KUD’Župe Grab’. Voditeljica ove triljske svečanosti bila je Irena Bradarić, a za sve goste i uzvanike domaćin je upriličio prigodni domjenak uz rijeku Rudu, u restoranu ‘Osmina’ na Gazu

Fotogalerija

 

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh