Svečano misno slavlje u čast Svetog Duje

Autor/ica
Objavljeno: 7 svibnja, 2019

Foto: Dalmacija danas

Split danas slavi Dan grada i svog nebeskog zaštitnika Svetog Duje. Svečana procesija krenula je s Peristila u 10 sati s moćima svetog Duje, prenesenim sve do crkve Svetog Frane, gdje se održalo misno slavlje koje je predvodio mons. Zdenko Križić, Gospićko-senjski biskup.

U mnoštvu vjernika koji su sudjelovali u procesiji bile su osobe iz javnog, društvenog, kulturnog, političkog života među kojima je bila i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović. U Splitu su i brojni ministri, saborski zastupnici i splitska gradska vlast na čelu s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom i županom Blaženkom Bobanom.

Foto: Dalmacija danas

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić na početku mise pozdravio je sve okupljene, a posebno nadbiskupa Jozića u bolnici koji je trebao voditi današnje misno slavlje. Barišić je prozvao na molitvu za njegovo zdravlje.
U svečanoj procesiji u narodnim nošnjama sudjelovala su i brojna kulturno umjetnička društva i udruge,a tradicionalno su kao i predhodnih godina bili su alkari i alkarski momci.

Foto: Dalmacija danas

Splitska fešta nastavlja se u poslije podnevnim satima i večeri kada će biti tradicionalna tombola i koncert humanitarnog karaktera. Koncert će se održati na Rivi, a nastupiti će 11 izvođača. Novac će se prikupljati za Dječju traumatologiju odjela fizikalne medicine splitskog KBC-a.

Na Rivi će nastupiti: Neno BelanGibonniTedi SpalatoDoris Dragović, Goran KaranJoleGuiliano i DiktatoriBuđenjeTiho OrlićDomenica Dalmatino.

Foto: Dalmacija danas

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh