svabo

Svečano otvoren program Centra izvrsnosti

Autor/ica
Objavljeno: 12 listopada, 2019
centar izvrsnosti

Ispred Prirodoslovno-matematičke gimnazije u Splitu danas je upriličeno svečano otvaranje programa Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije.

Uz polaznike Centra izvrsnosti, njihove roditelje i mentore, svečanosti su nazočili župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban i županijski pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić.

Župan Blaženko Bobak kazao je kako je ponosan što se Centar izvrsnosti širi iz godine u godinu, a ove godine pokrenut je program poduzetništva. O važnosti Centra izvrsnosti, župan Boban je kazao:

‘To najbolje pokazuje činjenica da smo prošle godine na državnim natjecanjima iz svih sfera, što se tiče i osnovne i srednje škole, imali 75 učenika koji su osvojili 1., 2. ili 3. mjesto na državnim natjecanjima. To je zaista impozantan rezultat kojeg možemo zahvaliti centrima izvrsnosti. Ova djeca koja pohađaju naše centre izvrsnosti u pravilu su u vrhu lista prilikom upisa na fakultete. Dakle, samoj djeci je ovo dobra podloga i baza za daljnje školovanje.’

Župan Boban izrazio je nadu kako će se uređenjem prostorija Centra izvrsnosti u ulici Ruđera Boškovića u Splitu, županijski Centar izvrsnosti kao ustanova postati jedan od najrespektabilnijih centara u jugoistočnom dijelu Europe.

Program Centra izvrsnosti iz poduzetništva pojasnio je pročelnik Tomislav Đonlić koji je kazao kako je cilj kroz afirmaciju poduzetničkih vještina uvesti učenike u svijet poduzetništva.
‘Rad će se odvijati unutar učeničkih zadruga koje će biti zadužene za plasman, odnosno stvaranje određenog proizvoda kojeg će učenici, bilo ručno ili različitim tehnikama, stvarati i brendirati te stavljati na tržište, tako da prolaze kroz svijet poduzetništva. I ove godine smo imali izniman interes za pohađanje Centra izvrsnosti, povećali smo broj učenika na 440. idemo prema svom cilju, gdje smo rekli da želimo tisuću onih najtalentiranijih, najdarovitijih učenika iz naše županije uključiti u dodatne oblike rada i dodatno s njima razvijati njihove vještine i kompetencije’, kazao je pročelnik Đonlić.

Dodajmo kako su u glazbenom dijelu svečanosti nastupili učenici Glazbene škole Josipa Hatzea Split.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh