Banner CORE HIT RADIO

Svečano otvorena 5. Ljetna glazbena škola Sinj

Autor/ica
Objavljeno: 12 srpnja, 2022
ljetna glazbena skola

U organizaciji Klastera Sinjska alka sinoć je u Galeriji Sikirica svečano otvorena 5. Ljetna glazbena škola Sinj. Na samom početku prisutne su pozdravili predsjednik Organizacijskog odbora Ljetne glazbene škole, Damir Tomašević i gradonačelnik Grada Sinja, Miro Bulj.

Gradonačelnik Bulj u svom je govoru izrazio zadovoljstvo uspjehom i kontinuitetom ovog projekta te je istaknuo da će Grad Sinj i dalje biti podrška u njegovoj realizaciji. Profesorima i polaznicima Ljetne glazbene škole izrazio je dobrodošlicu, zaželio puno uspjeha u radu i otvorio peto izdanje Ljetne glazbene škole Sinj.

Uslijedio je koncert profesora prvog tjedna na kojem su nastupali prof. Karolina Šantl Zupan; flauta, prof. Jože Kotar; klarinet, prof. Bruno Philipp; klarinet, prof. Boštjan Lipovšek; rog, prof. Franci Lipovšek; rog, prof. Gordan Tudor; saksofon, prof. Dušan Kranjc; trombon, prof. Dario Teskera; truba, prof. Mario Lončar; truba, prof. Josef Steinbock; tuba, prof. Nejc Merc; euphonij, prof. Marina Matolić; klavir, prof. Linda Mravunac Fabijanić; klavir i prof. Ivan Batoš; klavir.

Ljetna glazbena škola održavati će se u Sinju u periodu od 11. do 23. srpnja 2022. godine. U prvom tjednu školu polazi više od 100 učenika iz Hrvatske i susjednih zemalja koji se usavršavaju s međunarodno poznatim profesorima. U nadolazećim danima, u okviru Ljetne glazbene škole slijede koncerti polaznika, u četvrtak na Sinjskoj pijaci, a u petak i subotu u Galeriji Sikirica.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh