mel

Svečano otvorenje ‘Dana Alke i Velike Gospe 2022.’ 

Autor/ica
Objavljeno: 7 srpnja, 2022
alka velika gospa

U petak, 08. srpnja na Sinjskoj pijaci bit će održana svečanost otvorenja kulturno – zabavne i sportske manifestacije ‘Dani alke i Velike Gospe 2022..

Prije samog početka svečanosti posjetitelji će uživati u preletu golubova listonoša u organizaciji SK uzgajivača golubova Sinj. Otvorenje će započeti u 19:30 sati kada će predsjednik Gradskog vijeća, Petar Župić i gradonačelnik Grad Sinja, Miro Bulj podići službenu zastavu manifestacije. Na otvaranju će sudjelovati Sinjske mažoretkinje, Gradska glazba Sinj, KUD Osinium, članovi Udruge za očuvanje baštine cetinskog kraja te će nastupiti grupa Adastra.

Ove će biti uvertira u bogato i raznoliko sinjsko kulturno i zabavno ljeto, gdje će Sinjani i njihovi gosti moći uživati u raznim događanjima koja se nalaze na programu. Organizatori su se pobrinuli da program obiluje raznovrsnošću pa će svatko pronaći nešto po vlastitom ukusu: od koncerata suvremene i klasične glazbe, izložbi, rock i etno festivala, kreativnih radionica, sportskih turnira do samih alkarskih svečanosti te crkvenih slavlja.

Ljetne pozornice pod vedrim nebom se nalaze u sklopu kulturnih znamenitosti grada, pa će jazz i etno koncerti održavati na tvrđavi Kamičak. Tradicionalni koncerti Klape Sinj, Gradske glazbe Sinj, Mješovitog zbora Grada Sinja održavati će se u dvorištu Alkarskih dvora. Na programu se nalazi predstava Opsada Sinja 1715. kao i međunarodni kazališni Alkafest. Koncerti mladih sinjskih glazbenika klasične glazbe održavati će se u Galeriji Sikirica, a u dvorištu Samostana Gospe Sinjske 13. festival Klape Gospi Sinjskoj.

Osim središnjih događanja, alkarskih svečanosti 5., 6., i 7. kolovoza i proslave blagdana Velike Gospe važno je ne propustiti ni najstariju dječju Alku, onu u Vučkovića te mnoštvo izložbi i književnih predstavljanja. Među izložbama nalazi se svjetski poznata izložba „Portreti suvremenica i suvremenika“ autora Ivana Meštrovića i Stipe Sikirice.

Zahvaljujući tradicionalno bogatom i raznolikom programu manifestacije Dani Alke i Velike Gospe i ovo ljeto u Sinju će biti živo i puno šušura.

Detaljan program pogledajte OVDJE.

ferata@ferata.hr
0997370409