tramax

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Vrličani obilježili Dan Grada

Autor/ica
Objavljeno: 4 listopada, 2019
svecana sjednica vrlika

Polaganjem vijenaca kod središnjeg križa na vrličkom groblju i svečanom sjednicom Gradskoga vijeća u Vrlici obilježen je Dan Grada i blagdana Gospe od Ružarja.

Na svečanoj sjednici u Domu kulture, pored domaćina gradonačelnika Jure Plazonića, dogradonačelnika Nikole Uzuna, predsjednice Gradskog vijeća Dijane Maras i ostalih vijećnika, nazočili su izaslanica predsjednice Kolinde Grabar Kitarović njena savjetnica Mirjana Hrga, saborski zastupnik Ante Sanader u ime predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, dožupan Luka Brčić izaslanik premijera Andreja Plenkovića i župana Blaženka Bobana, obitelji poginulih branitelja, župnik fra Mladen Prolić, čelnici javnih poduzeća i ustanova s razine Županije splitsko-dalmatinske, predstavnici sudbene vlasti, MUP-a, udruga proisteklih iz Domovinskog rata i brojni drugi.

Pozdravne riječi okupljenima uputila je predsjednica Gradskog vijeća i direktorica Turističke zajednice grada Vrlike Dijana Maras.

‘U svom prigodnom izlaganju gradonačelnik Jure Plazonić istaknuo je kako je realizacija najznačajnijeg vrličkog projekta započela u 2018. godini. Riječ je o izgradnji poslovnog inkubatora, čija će izgradnja stajati 26 milijuna kuna, od čega je 18 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova, a ostali dio ide u obveze Gradu Vrlici. Sam inkubator bit će podijeljen u šest manjih inkubatora po 350 kvadrata’, kazao je Plazonić, ističući kako će ovaj projekt u cijelosti biti gotov početkom iduće godine.

Plazonić je podsjetio kako je u tijeku program ‘Zaželi’, koji se u 100-postotnom iznosu financira iz Europskog socijalnog fonda. Kroz projekt su zaposlene 23 žene te voditelj projekta, koje skrbe o 92 korisnika kojima je potrebna pomoć. Ukupna vrijednost programa iznosi 3,8 milijuna kuna,i nastavit će se i nakon 2021. godine.

Plazonić je u svom govoru istaknuo kako se sukladno planu usmjeravaju sredstva u proračunu predviđena za pomoć učenicima i studentima, subvencije poljoprivrednicima i obrtnicima, naknade za novorođenčad, pomoći mladim obiteljima kroz pripreme za gradnju stambene zgrade POS-a, ulaganje u zaštitu i okoliš, razvoj turizma i druge sadržaje. Vrlički gradonačelnik istaknuo je kako svi projekti koji su u tijeku provedbe i oni planirani za realizaciji iznose oko 70 milijuna kuna.

Pozdravne govore s čestitkama za ovaj dan Vrličanima i njihovim gostima uputili su Mirjana Hrga, Ante Sanader, Luka Brčić i u ime nazočnih načelnika i gradonačelnika Marin Mandarić gradonačelnik Đakova. Vrličkoj svečanosti nazočili su sinjska gradonačelnica Kristina Križanac, predsjednica triljskog Gradskog vijeća Ivana Živaljić, čelnici Otoka, Hrvaca, Dicma, Kijeva – Dušan Đula, Dinko Bošnjak, Ivan Maretić, Lidija Slavić, i druge osobe iz političkog života Dalmacije.

Na ovoj svečanosti dodijeljene su nagrade Grada Vrlike. Osobnu nagradu za 2019. godinu dobila je stručna voditeljica KUD-a Milan Begović Marini Djaković iz Vrlike zbog promicanja i očuvanja vrličke kulturne baštine. Osobna nagrada Grada Vrlike za 2019. godinu dodijeljena je i mlinaru Vjekoslavu Uzunu iz Vrlike zbog očuvanja starih zanata i običaja. Skupnu nagradu Grada Vrlike za 2019. godinu dobio je OPG ‘Renata Klepo’, vl. Renate Klepo iz Kosora, zbog razvoja stočarstva na području Grada Vrlike.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh