banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen Dan Općine Otok

Autor/ica
Objavljeno: 16 listopada, 2019
otok sjednica

U prigodi Dana Općine Otok i blagdana svetog Luke, u Otoku je danas održana svečana sjednica Općinskog vijeća.

Program je počeo polaganjem vijenaca kod spomenika ‘Branitelj’ i biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na općinskom trgu, a potom je u općinskoj dvorani uslijedila svečana sjednica Općinskog vijeća.

otok sjednica

Uz domaćine – načelnika Dušana Đulu, zamjenika načelnika Nediljka Lacu i predsjednika otočkog Općinskog vijeća Ivana Jukića te općinske vijećnike, svečanosti su nazočili župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, koji je ujedno bio i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i Vlade RH, gradonačelnici i načelnici općina i gradova s područja Dalmacije i općine Kupres, predstavnici MUP-a, HV-a, Viteškog alkarskog društva, brojnih institucija i javnih tvrtki te članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja te brojni drugi.

otok sjednica

Sve nazočne pozdravio je predsjednik Općinskog vijeća Ivan Jukić te im je zaželio ugodnu proslavu otočkih slavlja. Nakon toga, okupljene je pozdravio načelnik Dušan Đula, koji je u polusatnom govoru govorio o projektima koje je Općina realizirala u proteklom razdoblju, kao i zadaćama koje očekuju općinsko vodstvo u narednom razdoblju.

Istaknuo je uspješnu provedbu projekata Aglomeracija i Zaželi ter projekt rekonstrukcije nerazvrstanih cesta. Posebno je istaknuo demografsku obnovu, naglašavajući kako se u Općini Otok ove godine događa pozitivan trend. U svom govoru otočki načelnik je istaknuo kako nakon Gale slijedi izgradnja nogostupa u Udovičićima, a nakon toga i u Rudi.

otok sjednica

Na kraju svog izlaganja Đula je istaknuo kako općina Otok ide u jedan veliki projekt, a to je kupališno-rekreakcijska zona uz Cetinu na Kerepu, za koji će uskoro biti gotovo idejno riješenje.

‘U srcu turističke sezone na splitskim Bačvicama velike su gužve. Ja vjerujem kako će svaki dan s tog područja 500 ljudi dolaziti na tu našu rekreacijsku zonu. Vrijednost radova je oko sedam milijuna kuna. Svi oni koji misle kako će se kupati u hladnoj Cetini na nekih 12 stupnjeva, neće to biti tako. Iznaći ćemo riješenje i za grijanje vode u toj zoni ,na jednu prigladnu optimalnu temperaturu. Neće to biti samo kupališna zona, nego prostorrekreacijskog karaktera s puno sadržaja’, kazao je Đula, zahvalivši svima koji na bilo koji način pomažu u radu Općine, u prvom redu Županiji splitsko-dalmatinskoj.

U ime gradova i općina s područja cetinskog kraja okupljene je pozdravio je načelnik Općine Dicmo Ivan Maretić, a u ime zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića gradski pročelnik, rođeni Otočanin, Miro Laco.

Okupljene je pozdravio i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, koji je kazao kako će Županija i dalje podržati sve kvalitetne projekte Općine Otok.

otok sjednica

U svom prigodnom obraćanju župan je govorio o potpori županije Općini Otok u svakom pogledu, od infrastrukturnog, komunalnog, vjerskog, školskog i drugog karaktera. Boban je kazao kako unatoč problemima koji su evidentni u društvu i životu na području cijele Lijepe naše, pa samim time i u Županiji, u Općini Otok ima dosta pozitivnih priča koje teško dolaze u javnost, jer su u javnom prostoru samo priče onih koji samo i isključivo šire pesimizam.

‘Zar nije pozitivna priča što j Otok prvi u Županiji koji je u školi dobio tablete za učenike. Tu j jedna od prvih modernijh glazbenih škola u županiji. Mnogi mladi Otočani vraćaju se u svoj kraj, mnogi su dobili potpore za obrte, OPG-ove, mnogi su uključeni u naš demografski program ‘Tu je tvoj dom’, mnogi su s ovog područja dobili povoljne kredite za svoje razvojne projekte. Puno je toga lijepo u ovom dijelu naš županije’, kazao je župan čestitajući svim žiteljima Općine njihov dan i blagdan sv. Luke.

Na kraju svečane sjednice načelnik Dušan Đula i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Jukić uručili su općinske nagrade u 2019. godini. Priznanja su uručena Josipu Crljenu za herojski čin spašavanja djevojčice iz nabujale Rude, Frani Šušiću–Juriću za izdavanje monografije ’50 godina NK OSK-a’. Plakete općine dodjeljene su NK OSK povodom 50 godina osnivanja i rada na razvoju nogometa u Općini Otok te MNK-u Torcida Otok za izuzetna postignuća u malonogometnim natjecanjima.

U prigodnom kulturnom programu, kojeg je vodio Denis Šabić, nastupili su Joško Delić Zurzi, otočki pjesnik Ante Nadomir Tadić Šutra te članice i članovi URIG-a Otok.

otok sjednica

Sadržajan program proslave Dana općine i blagdana sv. Luke nastavlja se sutra, 17. listopada na Trgu dr. Franje Tuđmana od 20 sati koncertom Miroslava Škore.

U petak, 18. listopada, na sam blagdan svetoga Luke i Dan Općine Otok procesija i svečano misno slavlje, koje će predvoditi sinjski gvardijan fra Ante Čovo, počet će u 10 sati i 30 minuta. Nakon toga će uslijediti polaganje vijenaca kod spomenika Otočkih žrtava iz 1715. godine.

U subotu, 19. listopada od 10 sati na ŠC Gola brda odigrat će se boćarski turnir. U 14 sati na izvoru rječice Ovrlja održat će se središnja proslava 40. obljetnice stvaralaštva pjesnika Ante Nadomira Tadić Šutre. U 18 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana počet će nastup folklornih grupa i URIG-a.

U nedjelju, 20. listopada na ŠC Gola brda od 13 sati odigrat će se veteranski nogometni turnir

otok sjednica
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh