fruhwald
otvorena vrata

Svi djelatnici DV ‘Trilj’ u samoizolaciji

Autor/ica
Objavljeno: 1 rujna, 2020
vrtic trilj

Nakon što je jednoj djelatnici Dječjeg vrtića ‘ Trilj’ potvrđen koronavirus, svi djelatnici vrtića nalaze se u samoizolaciji.

Ovu informaciju potvrdila nam je ravnateljica DV ‘Trilj’ Ankica Lukić, koja je kazala kako je prije 5-6 dana jednoj djelatnici potvrđen koronavirus, a budući da su u tom periodu svi djelatnici vrtića zajedno radili na pripremama za početak nove pedagoške godine, koja je trebala početi danas, svima je određena samoizolacija.

‘Nesretni smo što danas nismo otvorili vrata svojim dragim mališanima, ali život je takav, na neke stvari jednostavno ne možete utjecati. Uz svu tugu što danas nismo s našom djecom, opet smo sretni što se to otkrilo u vrijeme, kada nije bilo djece u vrtiću i kada su bili prisutni samo djelatnici’, kazala je Lukić.

Lukić dodaje kako je u pripremama nove pedagoške godine bilo određenih kontakata sa zaraženom djelatnicom, no pridržavali su se epidemioloških mjera – nosili maske i držali fizičku distancu, pa se nada kako se virus nije proširio na ostale djelatnike.

‘Samoizolacija nam istječe 7. rujna, 8. ćemo svi ići na testiranje, a rezultate bi trebali imati 9. rujna. Ako bude sve u redu, nova pedagoška godina u našem vrtiću početak će u ponedjeljak, 14. rujna’, ističe Lukić te dodaje kako su roditelji djece cijelo vrijeme upoznati sa situacijom putem društvenih mreža i Whatsapp grupa.

Kada konačno krenu s radom, u Dječjem vrtiću ‘Trilj’ rad će se odvijati u skladu s epidemiološkim mjerama.

‘Ako u međuvremenu ne bi došlo do nekih izmjena vezano za naš Stožer i njihove preporuke, planirali smo da svi odgajatelji dolaze u jedno vrijeme, kako ne bi dolazilo do većeg kontakta niti djelatnika niti djece. Dakle, svaki odgajatelj sa svojom grupom, uz strogo određena pravila’, naglašava Lukić.

Ankica Lukić apelirala je na sve ljude, posebno na djelatnike vrtića i škola, da se pridržavaju svih epidemioloških mjera.

‘Epidemiolozi su napravili svoj posao i iz mjera predostrožnosti sve su nas stavili u karantenu. Nisu uzaludni apeli da se nose maske i održava fizička distanca, jer vjerujte mi, kada dođete u ovakvu situaciju, onda je to vrlo teško. Stanete i ne znate što ćete dalje. Ovo je najgore kad vas se zaustavi i ne možete ništa raditi, a trebali bi i želite’, zaključila je ravnateljica DV ‘Trilj’ Ankica Lukić.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh