mel

Tamara Romac Zlodre: ‘Velika je povijest naše glazbene škole’

Autor/ica
Objavljeno: 5 prosinca, 2023
tamara

Glazbena škola Jakova Gotovca Sinj ove godine obilježava 65. obljetnicu rada. Tom prigodom u programu Hit radija gostovala je ravnateljica škole prof. Tamara Romac Zlodre.

‘Školu za osnovno glazbeno obrazovanje u Sinju, pod prvim nazivom Niža muzička škola u Sinju, osnovao je Narodni odbor Općine Sinj 14. listopada 1958. Najveći dio vremena nakon osnutka aktivnosti je provodila u poznatoj Palači Tripalo, a početkom 90-ih godina s radom djeluje u potkrovlju zgrade koja se nalazi na Alkarskom trkalištu i pripada Provinciji Presvetog Otkupitelja.

U prigodi ove svečanosti u 18 sati u Muzeju Cetinske krajine bit će svečano otvorena izložba fotografija svih studenata i završenih diplomiranih glazbenika koji su bili učenici škole, glazbenih instrumenata i starih nota, a s početkom u 19 sati, u Palacini, učenici naše  škole održati će koncert. Bit će to lijepa prigoda da se predstave u najboljem svjetlu i time daju svoj doprinos ovom velikom jubileju’, istaknula je Romac Zlodre, te kako u školi u Sinju, te područnim odjeljenjima u Trilju i Otoku, u osnovnoj i srednjoj školi ima 250 učenika, a od 2021. godine škola ima i srednje obrazovanje.

Ono što je najpotrebnije za daljnji i još kvalitetniji rad škole svakako je novi adekvatni prostor. Svakako da ova iznimna kulturna ustanova koja je sigurno na ponos svih Sinjana i Cetinjana zaslužuje to.

Uz čestitke za veliku obljetnicu vjerujemo kako će mjerodavne institucije konačno iznaći mjesto gdje će se ubuduće  školovati novi glazbenici Cetinske krajine.

Gostovanje ravnateljice glazbene škole Jakova Gotovca prof. Tamare Romac Zlodre u programu Hit radija možete preslušati OVDJE.

 

ferata@ferata.hr
0997370409