HEP Hrvatska

Trener Alkara Vladimir Krstić optimističan uoči nastavka sezone, utakmica protiv Škrljeva odgođena

Autor/ica
Objavljeno: 7 siječnja, 2022
Vladimir Krstić

Foto: KK Dubrava

Alkar je ovog vikenda trebao gostovati kod Škrljeva, ali kako je veći broj igrača riječke momčadi van stroja zbog koronavirusa, tako je utakmica odgođena za neko sretnije i zdravije vrijeme. Ipak, iskoristili smo posjet dvorani za razgovor s novim trenerom Vladimirom Krstićem

Serija poraza i povratak na dno premijerligaškog poretka uvjetovali su odlazak Marka Trninića s pozicije prvog trenera. Alkar je kalendarsku godinu zaključio s omjerom 3-12, što mu manevarski prostor sužava do maksimuma i svaku sljedeću utakmicu čini najvažnijom.

Krstić je u Sinj stigao dva dana poslije Božića, dakle, imao je vremena dobro upoznati momčad o kojoj ima dobro mišljenje:

“Vidio sam jednu darovitu mladu momčad i nekoliko iskusnih igrača koji su dobro radili s bivšim trenerom, ali isto tako sam vidio i neke stvari s kojima nisam bio sretan. Prvenstveno se to odnosi na intenzitet obrane, usvajali smo neka nova pravila u tom dijelu, dok smo od napadačke igre neke stvari ostavili, a neke dodali.”

Iako mu je prva utakmica trebalo biti gostovanje kod Škrljeva, premijeru će ipak imati na domaćem parketu protiv Cedevite Junior i to tek vikend iza ovog.

“Vidjet ćemo kako će sve to izgledati protiv Cedevite, ali žao mi je jedino što nismo uspjeli dogovoriti niti jednu utakmicu prije toga. Dosta prvoligaša također ima problema, tako da smo ostali bez tog testa koji bi nam dobro došao. Tri tjedna rada s novim trenerom, bez mogućnosti nekog testa nisu najsretnije rješenje, ali tako je kako je.”

Nesreća s ozljedama i dalje prati Alkara u stopu. Neki su se igrači oporavili, neki su u procesu rehabilitacije, a baš na jednom od zadnjih treninga probleme s trbušnim zidom je osjetio i Pralija.

“Da, nemamo tu sreće. Iste stvari su me dočekale, tako je nažalost i danas stanje. Niti jedan trening nismo odradili kompletni, što malo kvari plan i program, ali i drugi klubovi imaju problema, nikom nije sve idealno, tako da ćemo morati biti jači od toga i kad istrčimo na teren dati sve od sebe.”

Obrana je Alkaru u jesenskom dijelu sezone bila rak rana, puno i previše ne primalo koševa, a baš taj segment igre je podcrtao i Krstić:

“Inzistirat ću na tome da bitno popravimo obranu, da primamo manje od 80 koševa, jer tada nam šanse u pobjedu rastu, dok u suprotnom će nam biti puno teže pobjeđivati. Dakle, mali broj poena, tvrda i čvrsta obrana, ali i dobar napad i tranzicijska košarka. Ali, naglasak mora biti na čvrstoj i tvrdoj obrani.”

Dosta puta je Krstić gostovao u Sinju kao igrač i dobro je upoznat s važnošću košarke u sinjskoj krajini, odnosno koliko sinjska publika traži i koliko daje.

“Nisam ni kao igrač ni kao trener volio igrati protiv Alkara u Sinju. Atmosfera je uvijek bila uzavrela, nije bilo lako dobiti tu, ali sigurno da je u takvoj atmosferi milina igrati. Baš me zanima kako je to kad te sinjska publika nosi i kad ti daje vjetar u leđa, tako da jedva čekam tu prvu utakmicu i nadam se da će dvorana biti popunjena.”

Posljednji trenerski angažman Krstić je imao u Furniru i, kako kaže, jedva je dočekao povratak na parket:

“Nitko ne voli kad je bez posla, tako da sam sretan što mi se ukazala prilika da radim, iako u teškoj situaciji. Nije lako preuzeti momčad koja ima tri pobjede i koja se nalazi na začelju, ali ja se nadam da ćemo borbenošću i zalaganjem sve to nadoknaditi i dići se iz ove situacije.”

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh