semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Trilj: Nastavak izgradnje šetnica uz Cetinu

Autor/ica
Objavljeno: 12 kolovoza, 2019

Grad Trilj nastavlja s izgradnjom i uređenjem šetnica uz rijeku Cetinu.

Prema riječima gradonačelnika Ivana Šipića, na prvoj dionici šetnice, od betonskog dijela do Velikog Drinića, kreće izgradnja rasvjete. Trenutno se uređuje i šetnica od Velikog Drinića do spoja Rude i Cetine, u dužini 370 m. U ovu dionicu Grad Trilj ulaže 437.500 kn s PDV-om.

Što se tiče dionice od spoja sa Cetinom, uz Rudu pa do Gubavice, Grad rješava suglasnosti na projekt koji je gotov, a gradnja te dionice planira se u proljeće. Grad Trilj će projektirati i zatražiti sve potrebne suglasnosti da bi se mogla graditi i nova dionica od Gubavice do Gaza, uz Rudu.

Gradonačelnik Šipić ističe kako je Grad Trilj na natječaj Ministarstva turizma kandidirao projekt izgradnje plaže Drinić, a rezultati natječaja bit će poznati uskoro.

‘Nastavit ćemo uređivati nove dionice šetnica i biciklističkih staza uz lijevu obalu Cetine. Cilj je spojiti od glavnog mosta u Trilju pa sve do Graba u narednim godinama sa novim šetnicama i biciklističkim stazama. Uz potporu Hrvatskih voda, Ministarstva turizma, Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, Županije Splitsko-dalmatinske i vlastitim sredstvima vjerujemo da ćemo stvoriti preduvjete da Cetinu i Rudu približimo našim ljudima, ali i svim turistima kojih je sve više u triljskom području’, kazao je gradonačelnik Ivan Šipić.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh