svabo

Trilj: Potpisan ugovor o gradnji novog dječjeg vrtića s jaslicama

Autor/ica
Objavljeno: 12 rujna, 2019
vrtic trilj

U prostorijama Dječjeg vrtića Trilj danas je upriličeno potpisivanje ugovora o izgradnji novog dječjeg vrtića s jaslicama.

Novi triljski dječji vrtić gradit će se na prostoru bivše Cetinke, a nakon provedenog javnog natječaja za izvođača radova izabrana je tvrtka MP beton. Procijenjena vrijednost ukupnih troškova projekta dječjeg vrtića i jaslica je 9 milijuna 181 tisuća kuna, a gradnja se financira bespovratnim sredstvima iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Grad Trilj osigurao je zemljište i troškove projektne dokumentacije te je ostvario pravo na 100 posto maksimalne potpore za troškove izgradnje i opremanja jaslica i vrtića, koja u okviru natječaja iznosi 1 milijun eura, odnosno 7,4 milijuna kuna.

Ugovor o gradnji potpisali su ravnateljica Dječjeg vrtića Trilj Ankica Lukić i direktor tvrtke ‘MP beton’ Josip Mešin, a svečanom potpisivanju nazočili su gradonačelnik Trilja Ivan Šipić, predsjednica triljskog Gradskog vijeća i Upravnog vijeća DV Trilj Ivana Živaljić te odgajateljice i polaznici Dječjeg vrtića Trilj.

vrtic trilj

Prilikom potpisivanja ugovora, ravnateljica DV Trilj Ankica Lukić kazala je kako je ovo za nju poseban trenutak, da gotovo na kraju svoje karijere potvrdi važnost predškolskog odgoja. Sretna je, kaže, jer zna koliko će roditeljima značiti zbrinjavanje njihove djece na adekvatan način.

‘Sretna sam jer znam koliko je do sada bilo poteškoća, imali smo mali vrtić i skromne mogućnosti. Evo sad će im se doista pružiti prekrasne mogućnosti da borave koliko hoće, koliko mogu i koliko trebaju u uvjetnima kakve zaslužuju – a to je ono što je najbolje i najviše što možemo napraviti za svoje najmlađe’, kazala je ravnateljica vrtića Ankica Lukić.

Gradonačelnik Ivan Šipić podsjetio je kako je prostor Cetinke nekada bio kila kucavica gospodarstva u Gradu Trilju, koja je nestala u ratnom i poslijeratnom vihoru, a gospodarstvo na tom prostoru više nikada nije oživjelo. Stoga je Grad Trilj otkupio prostor, prenamijenio ga u društvenu namjenu te proveo sve postupke kako bi se na tom prostoru počeo graditi novi dječji vrtić. Time, kaže Šipić, Cetinka počinje jednu novu životnu priču.

‘Ovim činom potpisa ugovora, Grad Trilj sa svojim vrtićem započinje izgradnju novog vrtića s jaslicama na području Trilja, u prostoru bivše Cetinke. Svečani početak radova bit će 26. rujna. Tada imamo sjednicu Gradskog vijeća povodom Dana Grada Trilja, a uvod u svečanu sjednicu bit će upravo polaganje kamena temeljca za izgradnju novog vrtića s jaslicama. Daj Bože zdravlja i dobrog vremena, vjerujemo da iduće godine u ovo doba možemo imati otvaranje novog vrtića, Možda čak i prije’, kazao je gradonačelnik Trilja Ivan Šipić.

vrtic trilj
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh