semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Triljani obnovili kupalište ‘Piket’

Autor/ica
Objavljeno: 5 srpnja, 2020
triljani

Foto: saša Tadinac

Trilj je nekada na slivu Cetine imao zanimljivih divljih kupališta s obadvije strane, od Drinića, Malog Drinića, Piketa, Bočina, ‘Pod mostom’, Stari most i Blato. Tijekom godina, Triljani su se sve manje kupali na svojim kupalištima, koja su s vremenom otišla u zaborav. No, kupališe ‘Piket’ danas ponovo privlači sve veći broj kupača

Skupina mladih entuzijasta, zaljubljenika u kupalište svojih očeva i njihova djetinjstva, odlučila je otrgnuti zaboravu to kupalište. Mladi entuzijasti su redom djeca iz ulica Put okolišta i Put Piketa, koji su ovo kupalište oduvijek doživljavali kao svoje. Stoga su poduzeli aktivnosti kako bi ga uredili i učinili još privlačnijim kupačima.

triljani

Mjesecima su ulagali svoje vrijeme, trud i novac da bi uredili omiljeno kupalište uz koje su podignuli zaštitnu ogradu, izgradili skakaonicu, drvene stepenice za izlazak iz vode, mjesto za roštiljanje uz koji su napravili prostrani stol za razne namjene. Uređeno kupalište ima kapacitet do dvadesetak kupača, a postoji i mogućnost njegovog proširenja.

Vrijedi istaknuti da su ovi mladi entuzijasti u svom radu koristili isključivo reciklirajuće materijale.

Povodom otvaranja novoouređenog kupališta upriličili su veselu zabavu i domijenak. Bila je to prigoda na kojoj su se okupili očevi i sinovi, kako bi proslavili obnovu nekada zapuštene plaže. Kupališteje otvoreno za sve ljubitelje kupanja u Cetini uz napomenu da ‘što donesu, to i vrate’, odnosno da ne ostavljaju smeće za sobom.

triljani
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh