tramax

Triljsko Gradsko vijeće jednoglasno: Idemo u smjeru ujedinjenja nogometnih klubova!

Autor/ica
Objavljeno: 10 prosinca, 2019
ivan sipic

Sinoć je održana prva tematska (izvanredna)sjednica Gradskog vijeća Grada Trilja na temu stanja sporta na području Grada Trilja.

Na početku sjednice Gradonačelnik Ivan Šipić obrazložio je svoj prijedlog Zaključka o smjernicama za poboljšanje stanja sporta na području Grada Trilja za 2020. godinu. Vijećnicima je predložio izradu ‘Strategije razvoja sporta i sportske infrastrukture u Gradu Trilju’, objavljivanje poziva i pokretanje inicijative da udruge s područja Grada Trilja, čija je osnovna djelatnost sport, osnuju Sportsku zajednicu Grada Trilja i da se financiranje sportskih udruga vrši isključivo preko Sportske zajednice. Svjestan da je sport na području grada od iznimne važnosti za našu djecu istaknuo je da se problemi, ako postoje, moraju hitno rješavati. Tako su vijećnici pred sobom imali podatke o svim sportskim udrugama s područja Grada Trilja, izvode iz registra udruga i financijska izvješća koje je Grad, u svrhu tematske sjednice, zatražio.

Nakon uvodne riječi Gradonačelnika, ujedno i predlagatelja Zaključka, Predsjednica GV Ivana Živaljić otvorila je raspravu. Vijećnici su imali priliku izraziti svoj stav, a da je najbolnija sportska tema u Gradu Trilju upravo nogomet obrazložio je Gradonačelnik. Potaknut problemima koji su se posljednjih mjeseci događali u području nogometa, između ostalog paljenjem kontejnera na ŠC Luke, raznih medijskih prepiski, predloženi Zaključak nadopunio je amandmanom da se pristupi razgovoru s oba nogometna kluba čiji bi rezultat bio ujedinjenje u jedan nogometni klub na području Grada Trilja.

‘Svakako, čin paljenja kontejnera za svaku je osudu i kao Gradonačelnik poduzeo sam sve potrebne mjere i protiv nepoznatog počinitelja podnio kaznenu prijavu. Kako sam osjetljiv na najmlađe koji su za lošu politiku nogometnih klubova najmanje krivi, osigurao sam sredstva za nabavu pet novih kontejnera u vrijednosti od 300 tisuća kuna, čiju bi javnu nabavu ovih dana mogli očekivati. Također, proveden je postupak za izradu projektne dokumentacije za izradu glavnog projekta izgradnje nove zgrade ŠC Luke, za koji je u Proračunu za 2020. godinu predložen iznos od 1 milijun kuna, a koji je u stopostotnom vlasništvu Grada Trilja’, rekao je Šipić.

Za riječ se javio i nezavisni vijećnik Ivan Lišnić koji je u potpunosti podržao ovu hvale vrijednu inicijativu i naveo da se udruge koje financira grad moraju studioznije razmatrati po pitanju utrošenih sredstava.

Ispred Hrvatske stranke umirovljenika Ivan Čović iznio je stav da ovakav potez apsolutno podržava te da je također, kao otac i kao djed, jako osjetljiv na najmlađe. Kazao je da Gradsko vijeće mora učiniti sve kako bi se ovaj problem sa dva kluba rješio.

Šipić je istaknuo kako nije riječ o pokušaju gašenja jednog ili drugog kluba, već pronalaženje najboljeg rješenja za naše najmlađe, zajedničkim razgovorom s čelnicima oba kluba za koje se nada da će prihvatiti njegovu inicijativu i udružiti se u jedinstveni klub na području Grad Trilja.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh