mel

TZ grada Sinja dobitnica brončanog ‘Suncokreta ruralnog turizma 2023.’

Autor/ica
Objavljeno: 1 prosinca, 2023
n

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj ‘Klub članova Selo’ uz domaćinstvo Osječko-baranjske županije organizirala je svečanu dodjelu nagrade ‘Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award’, koju je osmislila gospođa Dijana Katica, stručnjakinja za ruralni turizam.

Suncokret ruralnog turizma projekt je u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju i predstavljaju tradicijski sadržaji, čuva izvornost i povezuju sudionici ruralnoga turizma, a dodjeljuje se u osam kategorija: turistička seljačka gospodarstva, tradicijska domaćinstva, tradicijska gastronomija, vinski i craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, ruralno turistički projekti te projekti koji imaju zaštićene i marketinške oznake.

Brončani suncokret u kategoriji ruralni turistički projekti dobila je Sinj Tourist Board za Povijesno scenski spektakl – predstava: Opsada Sinja 1715.

‘Čestitamo i zahvaljujemo svim uključenim u izvedbu i pripremu predstave te ju posvećujem našim preminulim suradnicima prof. Velimiru Borkoviću i Radi Perkoviću, koji su bili jedni od pokretača ovog projekta, a bez čijih znanja, predanosti i ljubavi prema lokalnoj baštini, jeziku i kulturi ni OpsadaSinja1715. ne bi bila u ovom obliku’, istaknula je direktorica TZ grada Sinja Monika Vrgoč.

ferata@ferata.hr
0997370409