U Alkarskim dvorima prikazan film ‘Mirna ruka, srida pada!’

Autor/ica
Objavljeno: 16 svibnja, 2015

skup_film4

U Franjevačkoj dvorani Gospe Sinjske i Alkarskim dvorima jučer su završena predavanja koja su se odvijala u okviru Međunarodnog znanstvenog skupa o 300. obljetnici slavne obrane Sinja 1715., a po završetku predavanja prikazan je film ‘Mirna ruka, srida pada!’

Unatoč činjenici što su se predavanja odvijala u isto vrijeme i u franjevačkom samostanu i Alkarskim dvorima, zanimanje građana nije izostalo. Nakon završnih izlaganja u Alkarskim dvorima upriličena je premijera 15-minutnog dokumentarnog filma HRT-a ‘Mirna ruka, srida pada!’, redatelja Đure Gavrana. O samom fimu koji je sniman prošle godine za vrijeme 59. Vučkovića dječje alke govorio je producent Mate Letica.

‘Ovaj film u eurovizijskoj razmjeni, do sada je prikazan u deset zemalja svijeta, a Japanci su ga ocijenili kao najuspješnijim od svih filmova’, istaknuo je Letica, najavljujući kako će film uskoro biti prikazan i na HTV-u.

Uz brojne izlagače, organizatore skupa ovoj završnoj svečanosti nazočili su brojni Vučkovići, kao i cijeli 1. B razred OŠ ‘Fra Pavla Vučkovića’ s razrednicom Anom Masnić. Jedan od najvažnijih članova organizacijskog odbora ovog znanstvenog skupa koji se održavao u Zagrebu i Sinju, dr. sc. don Josip Dukić izrazio je zadovoljstvo odrađenim temama, odnosno ukupnom uspješnošču skupa.

‘Uistinu sam zadovoljan odrađenim poslom. Od 52 predviđena ugledna izlagača samo je njih nekoliko iz opravdanih razloga otkazalo svoj nastup. Ovaj znanstveni skup dao je jedan veliki značaj 300. obljetnici. Sve ovo što je javnosti predstavljeno u izlaganjima tijekom godine objediniti ćemo u jedan veliki Zbornik, a to je onda jedna vrijednost koja ostaje kao trajni dokument onoga što se događalo i što je kazano na ovom Međunarodnom znanstvenom skupu’, istaknuo je Dukić, izražavajući zahvalu svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog uistinu vrijednog i velikog projekta.

fotogalerija (Nikica Ugrin i Ante Botić)

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh