tramax

Za vikend bura donosi zahlađenje

Autor/ica
Objavljeno: 22 siječnja, 2015

peruca_bura

Na području Cetinskog kraja još danas može pasti ponešto kiše, a onda nam u danima vikenda stiže bura koja će osjetno sniziti temperature zraka.

Prema riječima Rade Popadića iz udruge Crometeo, do kraja današnjeg dana zadržat će se umjereno do pretežno oblačno te natprosječno toplo vrijeme. Mjestimice još može biti kiše, no ipak se ne očekuju značajnije količine. Popadić ističe kako će se i sutra zadržati umjereno do pretežno oblačno, ali uglavnom suho vrijeme. Povremeno može biti i kraćih sunčanih razdoblja.

‘U petak će na moru u početku puhati jugo i levant, no u drugom dijelu dana postupno će jačati bura, kao i u Zagori. Ta bura će u petak navečer biti umjerena do pojačana, a u noći na subotu može biti i vrlo jakih udara. Još sutra će se zadržati natprosječno toplo vrijeme. Dani vikenda donose nam više suha vremena. Bura će svakog dana jačati, pa će tako u subotu biti umjerena do pojačana, a u nedjelju jaka s olujnim udarima. Najviše dnevne temperature zraka na sinjskom području u subotu će se kretati oko 6, a u nedjelju oko 3 Celzijeva stupnja, a tim da u nedjelju ujutro i navečer očekujemo temperature zraka malo ispod 0 stupnjeva’, istaknuo je Popadić te dodao kako u planinskim predjelima može biti slabijeg snijega.

Na pitanje koliko su točne najave da nam se idućeg tjedna vraća prava zima, Rade Popadić odgovara:

‘Toplina koju smo imali u ovom tjednu definitivno se neće ponoviti, definitivno će idući tjedan biti hladniji. Ali isto tako moramo kazati kako nema govora o hladnoći kakva nas je pratila između Božića i Nove godine. Ponedjeljak i utorak će biti suhi, uz buru i jutarnji mraz u Zagori. Bit će dosta sunca, a dnevne temperature zraka kretat će se oko 5 stupnjeva. Krajem srijede očekuje se nova ciklona, a što će ona donijeti ostaje nam vidjeti. Još je sve otvoreno’, zaključio je Popadić.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh