mel

U Dicmu o rješavanju problema toka bujice Suvoja

Autor/ica
Objavljeno: 23 studenoga, 2022
FR Dicmo poplava

U prosincu prošle godine, Dicmo je bilo pod vodom. Zbog obilne kiše poplavile su im kuće, a pojedina sela su ostala odsječena. Izlila se tada i rječica Suvaja. Načelnik Općine Dicmo Petar Maretić tom je prilikom rekao da im je priroda vratila na svoj način jer su zatrpavali tok Suvaje.

Na sastanku je projektant Igor Ljubenkov prezentirao izrađeno koncepcijsko rješenje toka bujice Suvoja sa predloženim rješenjem na što su se očitovali sudionici sastanka.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici Hrvatskih voda Ivica Jurčević, zamjenik rukovoditeljice obrane od poplava VGO Split Ivica Bojčić, zamjenik voditelja COP-a VGO Split Ivo Hrste i VGO Split -VGI Sinj Zlatko Šumanac, voditelj održavanja Hrvatskih cesta – ispostava Split Mislav Vučković, upravitelj šumarije Sinj Ante Šimić, projektant Igor Ljubenkov, izrađivač prostornih planova općine Dicmo Mario Pezelj, Arheo d.o.o., gradonačelnik Grada Trilja Ivan Bugarin i načelnik Općine Dicmo Petar Maretić koji je bio i inicijator sastanka.

ZyboGpAyg

Dogovorili su da će problem trebati riješavati od izvorišta u općini Dicmo do kraja bujice u Bisku (Trilj). Predstavnici Hrvatskih voda su naveli neke od potencijalnih problema kao što su neriješeni imovinsko pravni odnosi te potreba izrade studije cjelokupnog sagledavanja toka bujice koja prolazi kroz tri jedinice lokalne samouprave, općinu Dicmo, općinu Dugopolje i grad Trilj. Ostali predstavnici državnih institucija su složni oko sudjelovanja na rješavanju problema poplava.

ferata@ferata.hr
0997370409