miro bulj
hdz

U Dicmu predstavljena zbirka pjesama Anite Brajković

Autor/ica
Objavljeno: 13 lipnja, 2015

Dicmo Pjesme

U općinskoj vijećnici Općine Dicmo sinoć je  upriličena promocija  zbirke pjesama dicmanjske pjesnikinje Anite Brajković ‘Zrnca života’. Ovo je njena treća zbirka pjesama s temama ljubavi, vjere, obitelji i domovini. 2011. godine objavila je svoju prvi zbirku pjesama ‘Vinograd mog djetinstva’, a godinu poslije objavila je i drugu zbirku naslova ‘Moji osjećaji’.

Ovom kulturnom događaju uz obitelj i prijatelje nazočili su i krušvarski župnik don Petar Dukić, jer autorica je dugogodišnja članica župnog zbora, te poznati dicmanjski reraši u živopisnim narodnim nošnjama. Prigodnim riječima zahvalu autorici, za njenu zbirku uputila je ravnateljica OŠ Ante Starčević  Dicmo, a lektorica Nives Juraga Kovačev naglasila je kako je u zbirci koja sadrži 150 pjesama autorica unijela puno ljubavi i iskrenosti:

‘Lektoriranjem i pisanjem bavim se dugo. Radila sam na mnogim projektima  mnogo složenijeg karatera, kao što je npr. Dugopoljski žrtvoslov. Međutim, poeziju je nekako najteže u tom lektorskom smisli realizirati. Bila mi je olakotna okolnost što mi je Anita prepustila u potpunosti slobodu kreiranja nekih pjesama gdje je trebalo provesti određenu korekciju. Ovo je jedno djelo koje zaslužuje sve čestitke’ kazala je Juraga Kovačev.

Moderator promocije koja se kao i nakladništvo provodila od strane Općine Dicmo, bio je urednik  zbirke, Ante  Botić. Nakon promocije upriličen je  prigodni domjenak uz dicmanjske delicije .

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh