TOMMY mel

U Glavicama fešta mladosti i nogometa

Autor/ica
Objavljeno: 24 kolovoza, 2022
NASLOVNA

Na nogometnom terenu u Glavicama od 22. do 28. kolovoza igra se nogometni turnir za djecu i mladež, koji se održava u sjećanje na Mirka Perića, tragično poginulog mladog nogometaša Glavica.

Turnir se, kao i do sada, igra u sklopu manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe’. Kako bi smo se uvjerili da je ovaj turnir mjesto pravog druženja i vrlodobrog nogometa, posjetili smo u prijepodnevnim satima Glavice.

Kao što smo očekivali, sve protječe u odličnoj organizaciji NK Glavice 1991 uz pokroviteljstvo grada Sinja. Prvi sati današnjeg turnirskog dana protekli su u polufinalnim ogledima za finale u kategoriji godišta 2008. Nakon kaznenih udaraca, Junak je bio bolji od Adriatica, a Zmaj Makarska od Primorca iz Stobreča. Nakon toga, uslijedili su polufinalni ogledi u kategoriji godišta 2010.

Sve se odvija pod organizacijskom paskom čovjeka koji je zaštitni znak turnira Ante Milanovića:

‘Ove godine na turniru sudjeluje 38 ekipa u 5 dobnih kategorija: kadeti, pioniri, mlađi pioniri, početnici i mlađi početnici. Otprilike oko 500-tinjak djece. Naš cilj je ispunjen, a to je okupiti mlade ljude, vidjeti njihovo nogometno znanje. Posebno smo ponosni što sve ove godine igramo turnir u čast našeg tragično poginulog igrača Mirka Perića. Završnica turnira predviđena je za nedjelju’, rekao je Milanović.

Uz brojne roditelje i članove obitelji mladih igrača, na trebinama smo zatekli brojne osobe iz nogometnog svijeta. Među njima je bio nekadašnji istaknuti igrač Hajduka, Rijeke i drugih klubova, Franko Bogdan, čelnik NK Adriatica iz Splita. O ovom turniru Bogdan je rekao:

‘Ovo je zaista tradicionalno odlično organiziran turnir. Pravo je mjesto za druženje, odgoj i igranje mladih ljudi. Sve je odlično, igra je dobra, jednostavno užitak je gledati ovu mladost’, poručio je Bogdan ističući kako je u njegovom Adriaticu poniknulo nekoliko vrhunskih igrača, kao što su Marko Livaja, Nikola Vlašić, njegov sin koji sada igra u talijanskoj seriji B, Roguljić, Šego, Teklić i drugi.

GOSTI

I dok se nogometni mladenački boj odvijao na glavnom terenu na pomoćnom igralištu pregled trase kuda će proći Aglomeracijski sustav pregledavali su gradonačelnik Sinja, Miro Bulj i direktor Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine, Josip Mioč i njegovi suradnici. Kratko smo stavili po strani cijevi, kopanje, kanale i spojnice i okrenuli se nogometu:

‘Svaka čast organizatorima ovoga turnira koji se igra u spomen poginulom igraču Glavica, Mirku Periću. Lijepo je vidjeti ovoliko mladosti na jednom mjestu, i Grad Sinj će uvijek stajati u svakom pogledu iza ovakvih projekata’,  kratko nam je rekao sinjski gradonačelnik Bulj.

Veselje nisu krili niti mladići koji brane u svojim klubova na ovom turniru. Evo što su nam kazali mladići iz NK Junak godište 2010. i Zmaja Makarska 2008. godište. Izjave poslušajte OVDJE.

igranje

Današnji nogometni dan u Glavicama objavljujemo i u prigodnoj fotogaleriji:

ferata@ferata.hr
0997370409