BANNER FERATA

U Hrvatskoj 48 novih slučajeva koronavirusa

Autor/ica
Objavljeno: 2 travnja, 2020
stozer

Na današnjoj konferenciji za novinare Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je kako je u protekla 24 sata u Hrvatskoj potvrđeno 48 novih slučajeva koronavirusa. Tako je u Hrvatskoj od početka epidemije ukupno zaraženo 1.011 osoba.

Prema riječima ministra zdravstva Vilija Beroša, respiratoru se trenutno nalazi 35 osoba. Nažalost, broj umrlih povećao se na 7 jer je tijekom noći u KB Dubrava preminuo muškarac 1939. godište, koji je od ranije bolovao od nekoliko kroničnih bolesti.  Broj oporavljenih od koronavirusa popeo se na 88.

‘Stanje je dobro, prvenstveno zbog toga što se građani pridržavaju mjera. Mjesta za optimizam ima, ali za opuštanje mjesta nema. Žalosti me što od svojih kolega dobivam informacije da se u Zadru, Kninu i Splitu mladi i dalje okupljaju u kafićima sa zatamnjenim staklima i tu se druže. To nije dobro, na takav način ugrožavaju sebe, zdravlje svoje obitelji i zdravlje nacije. Bit će vremena za opuštanje i druženje kada ovo sve prođe. Do tada budimo strpljivi I disciplinirani’, poručio je ministar Beroš.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh