extrametal

U Hrvatskoj od jutros 21 novooboljeli

Autor/ica
Objavljeno: 24 ožujka, 2020
koronavirus

Ministar zdravstva Vili Beroš, na konferenciji a novinare Stožera civilne zaštire RH, održanoj u 16 sati, kazao je da je u Hrvatskoj od jutros u 9 sati još 21 novooboljeli. Ukupni broj oboljelih od koronavirusa u ovom trenutku je 382. Broj testiranih je 3159, a broj ozdravljenih 16. Iz bolnice u Zagrebu je otpušteno 14 osoba, a po jedan iz Rijeke i Varaždina.

Na pitanje novinara o poskupljenju pojedinih proizvoda unatoč zabrani, čelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović kazao je kako je navedeno da 27 proizvoda ne smije poskupiti, no unatoč tome Državni inspektorat uočio je poskupljenja, a neki su višestruko povećali marže.

‘Mogu s vama podijeliti samo razočarenje zbog toga što postoje oni među nama koji ovu situaciju koriste da bi dodatno zaradili na dječjoj hrani, dezinfekcijskim sredstvima, pelenama, tjestenini, na svemu onome što nam je u ovom trenutku potrebno. Nećemo zaboraviti kako se tko ponašao u ovoj krizi’, kazao je Božinović.

Krešimir Capak, ravnatelj Hrvatskoj zavoda za javno zdravstvo izvijestio je o broju oboljelih po županijama.

‘U Zagrebu je 177, Istarskoj županiji 34, Krapinsko-zagorskoj 28, Primorsko-goranskoj 28, Dubrovačko-neretvanskoj 19, Osječko-baranjskoj 19, Splitsko-dalmatinskoj 17, Karlovačkoj 16, Šibensko- kninskoj 15, Varaždinskoj 11, Sisačko-moslavačkoj 5, Zadarskoj 3, Zagrebačkoj 3, Bjelovarsko- bilogorskoj 2, Ličko-senjskoj 1.’

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh