banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

U novom Sinjanju nagrada brašno iz Samardžića mlinice iz Graba

Autor/ica
Objavljeno: 19 travnja, 2019

U osmoj ovogodišnjoj emisiji Hit radija ‘Sinjanje’, koja je na programu sutra, 20. travnja u 13 sati i 15 minuta, slušatelji će ponovno pogađati tri stare riječi, a najspretniji i najsretniji od njih bit će nagrađen.

Prošla emisija iznjedrila je tri pobjednika. Mate je pogodio rič arlekin, Anita koltrinu, a Mladenka trajbat. U pripetavanju je sreća bila naklonjena Mati Ivandiću koji je za nagradu dobio drveni stolac – tronožac i prakljaču koja se u zemane koristila za pranje robe, rad majstora ovog zanata Joze Bešlića iz Potravlja.

U novoj emisiji Sinjanje nagrada je domaće brašno iz stare Samardžića mlinice u Grabu.

Sklop starih mlinica nastao u čistoj i netaknutoj prirodi, uz izvor rijeke Grab po kojem su mlinice i dobile ime. Najstarije datiraju iz 17.st., a gradile su se sve do 19.st., od kojih su neke još i danas u funkciji i dopuštaju povratak u prošlost i pogled u to kako se nekada živjelo.

Tu su Ćosića, Bugarinove, Ursića i rečene Samardžića mlinice. O ovoj mlinici danas skrbi najmlađi od petero braće koji su je naslijedili – Ivan, a podršku mu daju i braća Mate, Ante, Nikola i Stanko. I danas Ivan, zvani Baćo melje brašno, prima vriće šenice, kukuruza, ječima iz cijele Cetinske krajine.

Za ovu emisiju nagrade nam dolaze upravo iz ove mlinice, pa će sretni dobitnik osvojiti četiri pakovanja brašna – bilog, crnog i intergealnog brašna te kukuruzno za puru.

Podsjetimo, svi natjecatelji koji pogode zadane riječi ulaze u konkurenciju za vrijednu glavnu nagradu koja će biti izvučena u završnoj ovogodišnjoj emisiji Sinjanja.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh