BANNER FERATA

U Sinju svečano otvoreno boćarsko nacionalno prvenstvo za juniorke i juniore

Autor/ica
Objavljeno: 11 srpnja, 2019

Sinj će do nedjelje biti središte boćarskih događanja u Hrvatskoj. Sinoć je u boćarskoj dvorani u krugu vojarne ‘126 brigade HV-a’ svečano otvoreno nacionalno prvenstvo za juniorke i juniore.

Okupljenim sudionicima prvenstva prigodno su se obratili voditelj natjecanja Miroslav Jukić, predsjednik Boćarskog saveza Splitsko-dalmatinske županije  Tonći Jurjević i sinjska gradonačelnica Kristina Križanac koja je svečano otvorila ovo natjecanje.

Govornici su istaknuli važnost održavanja prvenstva u Sinju obzirom na intreres mladih, broj klubova i uređene boćarske terene te dvoranu kojom Cetinski kraj postaje boćarsko središte za cijelu Dalmaciju .

Prije samog otvaranja odigrane su utakmice za Kup natjecanje Hrvatske gdje je u neizvjesnom finalu ekipa Splitsko-dalmatinske županije pobjedila BK Vargon iz Rijeke,a u polufinalu ekipu Istre. U sastavu pobjednika igrali su i mladi cetinski boćari, a sve je posebno oduševila mlada Ira Vojković iz Komiže :

‘Drago mi je da smo osvojili ovaj veliki trofej i ja sam u tome dala svoj doprinos. Dolazim s Visa iz Komiže iz malog mjesta gdje nema puno mogućnosti za bavljenje sportom, ali je boćanje kod nas jako popularno, pa sam se i ja tako počela baviti ovim sportom prije šest godina.Vjerujem kako će do kraja prvenstva biti još dobrih rezultata, a odlični su uvjeti i organizacija prvenstva’, kazala je mlada boćarica Ira Vojković

Na ovom natjecanju sudjeluju klubovi iz pet županija, Primorsko-goranske, Istarske, Osječko-baranjske, Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske.

Do nedjelje 14.srpnja održat će se natjecanja u bližanju i izbijanju u krug, štafetnom izbijanju, parovima klasično, brzinskom i pojedinačnom izbijanju.

Natjecanja će se odvijati na boćarskim terenima na hipodromu i boćarskoj dvorani,a organizatori su BK Sinj i BK Mačkula.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh