BANNER FERATA

U subotu 3. Kup 4. gardijske brigade

Autor/ica
Objavljeno: 15 svibnja, 2014

sinj_hipodrom

U subotu, 17. svibnja na sinjskom Hipodromu, od 16 sati i 30 minuta održat će se konjička utrka ‘3. Kup 4. gardijske brigade’.

Utrku organiziraju Konjički klub ‘Sokol’ i Hrvatski galopski savez, uz suorganizaciju gradske tvrtke ‘Kamičak’. Pokrovitelj utrke je Grad Sinj.

Prema riječima predsjednice KK ‘Sokol’ Ivane Šabić, trka se počela organizirati prije tri godine povodom rođendana 4.gardijske brigade.

‘Članovi Udruge 4.gardijske brigade, na čelu s predsjednikom Božom Zadrom bili su ugodno iznenađena ovakvim oblikom odavanja počasti legendarnoj 4. gardijskoj brigadi HV-a. Od početka prve utrke do danas aktivno sudjeluju u organizaciji’, istaknula je Šabić.

Na 3. Kupu 4. gardijske brigade sudjelovat će 19 konja koji će se natjecati u 3 trke.

‘Prva trka na je 1400 metara, a nosi naziv Kup Grada Sinja. Sudjelovat će 8 konja – dva iz Slovenije, a 6 iz Hrvatske, od kojih je čak 5 hrvatskog uzgoja, što odavno nije bilo u jednoj trci. Favorit utrke je grlo Almaszuret iz Slovenije, pobjednik trke u Zagrebu koja je održana prošlog mjeseca. Druga trka je na 1600 metara, a nosi naziv Kup KK Sokol. Ova trka je jako popularna trka u Engleskoj, naziva se 1 MILJA u galopskoj terminologiji. Karekteristična je zbog toga što važnu ulogu ima trenerska taktika, a konj svoj maksimum daje u finišu trke. Favoriti je Gardakapitany, slovenski konj porijeklom iz Mađarske, dok su sinjski favoriti Toshiro, u vlasnišvu Ante Markiolija i Nolina, vlasništvo Ringa Masle. Treća trka je na 1800 m, to je ujedno i glavna trka koja nosi naziv Kup 4. gardijske birgade. To je trka u kojoj do izražaja dolazi izdržljivost i kondicija konja, a favoriti su Lan sasta, u vlasništvu Vedrana Stipčevića iz Vrlike, te grlo Armagedon fire u vlasništvu Enimarka Ponjevića iz Zagreba te grlo The Storm koje dolazi iz Slovenije’, naglasila je Ivana Šabić te pozvala sve zakljubljenike u konjički sport da dođu na utrku.

Dodajmo kako osim konjičkih utrka organizatori pripremaju prigodni program u kojem će nastupiti Sinjske amžoretkinje te kulturno-umjetnička društva te bogatu gastronomsku ponudu.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh