BANNER FERATA

U tijeku pripreme za otvaranje Peškarije

Autor/ica
Objavljeno: 7 travnja, 2020
sinj peškarija

Nacionalni stožer civilne zaštite razmatra i priprema odluku o skorašnjem ponovnom otvorenju tržnica uz stroge protuepidemijske mjere.

Za otvaranje tržnice, popularne sinjske Peškarije priprema se i Stožer civilne zaštite Grada Sinja. Ovu informaciju potvrdio nam je načelnik Stožera Igor Vidalina koji je rekao kako sinjski Stožer pozdravlja i spremno dočekuje odluku nacionalnog Stožera koja će omogućiti sinjskim poljoprivrednicima plasman svojih proizvoda, a građanima Sinja priliku da u kontroliranim uvjetima, uz poštivanje svih zaštitnih mjera i socijalne distance kupuju domaće i zdrave proizvode.

Jutros je održana videokonferencija sa svim načelnicima županijskih stožera koji su na njoj dobili upute o epidemiološkim zahtjevima koje je potrebno ispuniti za ponovno otvaranje tržnica. Sinjski Stožer u suradnji sa tvrtkom Čistoća Cetinske krajine d.o.o., aktivno radi na zadovoljavanju uvjeta kako bi tržnica što prije profunkcionirala.

‘Naša sinjska Peškarija uz manje dorade i organizaciju odgovara postavljenim zahtjevima. Prostor Peškarije dodatno će se ograditi pomičnim željeznim ogradama, a bit će moguće i organizirati prodaju u kontroliranim uvjetima po naputku nacionalnog Stožera’, kaže načelnik Vidalina.

Prodaja roba će se organizirati na način da kupac ne može doći u doticaj s robom te da se kupnja odvija po svim propisanim epidemiološkim standardima uz obavezno održavanje mjera socijalnog distanciranja.

Odluku o otvaranju tržnica donijet će nacionalni stožer nakon što dobiju povratne informacije od svih lokalnih stožera, a Vidalina očekuje kako bi otvaranje moglo biti u iduća dva dana.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh