tramax

U Trilju održano snimanje popularnog glazbeno-scenskog serijala ‘Lijepom našom’

Autor/ica
Objavljeno: 10 listopada, 2019
prva

Trilj je sinoć bio  domaćin snimanja popularnog glazbeno-scenskog serijala ‘Lijepom našom’, koji se već 25 godina emitira u programu Hrvatske radio televizije.
Emisija koju vodi i uređuje Branko Uvodić dočarala je tradicijske i kulturne vrijednosti cetinskog kraja ali i okolice, kao i etno baštine iz Slavonije i Hercegovine. U programu su nastupili KUD Župa Grab, Udruga za očuvanje baštine Cetinskog kraja, KUD Dicmo, KUD Jedinstvo Split i Pučki pivači Trilj,

druga

Grupa Ozon, Klape: Sinj, Sv. Mihovil, Sv. Juraj, Iskon, Marko Pecotić, Vukšićki bećari, Tamburaški sastav Džentlmeni iz Osijeka, Tamburaški sastav Dukati iz Širokog Brijega te HKUD Neum

treća

Vokalni sastav Babe  iz Ljubuškog, Zorica Andrijašević Donna, Sara i Marko Škugor, Marko Roso, Đoni Gitara,Nenad Vetma, Alen Nižetić, Marko Pehar, Mate Bulić i Marko Perković Thompson.

etrvta

U kutu velike pozornice prikazana je kulturna baština cetinskog kraja te način na koji su se izrađivali opanci, plele ‘bičve’, pravili krtoli, nizale grotulje, pripremala hrana, kako su se igrale dječje igre i ostalo. Prezentaciju starih običaja prikazala su djeca iz Košuta te etno baštinici iz Otoka, Trilja,Gale, Obrovca, Tijarice i Krušvara.

est a

Prepuna sportska dvorana nije mogla primiti sve koji su željeli vidjeti kako se promiče kulturna baština hrvatskog naroda.

peta

Pozdravne riječi gledateljima uputio je domaćin, saborski zastupnik i triljski gradonačelnik Ivan Šipić, koji je zahvalio uredniku emisije Branku Uvodiću što je Lijepa naša stigla na obale Cetine. Tom prigodom triljski gradonačelnik poklonio je Uvodiću košaru s autohtonim triljskim proizvodima u znak sjećanja na gostovanje serijala u Trlju.

esta

Triljskom spektaklu nazočili su i župan splitsko dalmatinski Blaženko Boban koji je zahvalio organizatorima serijala i Gradu Trilju. Među brojnom publikom bili su i dekan Cetinskog dekanata  i triljski župnik don Stipe Ljubas, sinjski gvardijan fra Ante Čovo i ostali svećenici i časne sestre, gradski vijećnici Trilja predvođeni predsjednicom Ivanom Živaljić, brojni čelnici gradova i općina s područja Dalmacije i drugi gosti iz javnog, društvenog, kulturnog, gospodarskog i sportskog života Trilja.

osam

Triljska fešta završena je izvedbom pjesme Marka Perkovića Thompsona ‘Lijepa li si’, a Thompsonu su se na pozornici pridružili svi izvođači, gradonačelnik Šipić, župan Boban i ostali gosti svečanosti, a s njima je pjevala i cijela dvorana. Sve što je sinoć snimljeno u Trilju, gledatelji će moći vidjeti na HTV-u 19. i 26. listopada 2019 godine.

devet
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh