Koncert klasične glazbe Branimira Norca i gostiju

Autor/ica
Objavljeno: 22 kolovoza, 2022

 

bd fea f afa bea

U okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe 2022.’, Branimir Norac, održat će u srijedu, 24. kolovoza, koncert klasične glazbe.

Gosti na koncertu, koji će biti u samostanskom klaustru Svetišta Gospe Sinjske u 20 sati, su flautistica Sara Romac i klarinetist Mislav Norac. Na koncertu će izvesti kompozicije J.S.Bacha, G.Ph.Telemanna, W.A.Mozarta i mladog sinjskog kompozitora Šimuna-Čarlija Botice.

Branimir Norac sinjski je klarinetist, multiinatrumentalist i kompozitor. Diplomirao je klarinet 2016. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Davora Rebe. Dobitnik je mnogih nagrada od kojih je najbitnija nagrada za najboljeg mladog glazbenika 2018. u sklopu natjecanja Vinko Lesić, te prva nagrada publike i treća struke na natjecanju Papandopulo 2021. Uz interpretatorski rad, Branimir se bavi kompozicijom i multimedijom. Također, nastoji proširiti svoje djelovanje izvan općeprihvaćenih granica klasične glazbe. Već šest godina surađuje s kazalištem Ulysses Rade Šerbedžije, a 2021. u zagrebačkom &TD-u praizvedena je i plesna predstava Monomit za koju je komponirao i producirao soundtrack. Na proljeće 2022. Branimir je kao predstavnik Hrvatske sudjelovao u programu 1Beat koji se održao u Atlantskom centru za umjetnost na Floridi, te je tako službeno postao alumni Državnog biroa za edukaciju i umjetnost SAD-a.

Branimir trenutačno usavršava znanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, te radi kao profesor klarineta u glazbenoj školi u Mariji Bistrici. Njegova kompozicija ‘Radost življenja’ bit će izvedena u rujnu na 11.om europskom kongresu klarinetista u Krakovu, a aktivan je i kao jedan od organizatora prvog Festivala novog zvuka u Sinju koji organizira udruga UPSUS u suradnji sa Splitskom umjetničkom akademijom i Hrvatskim društvom skladatelja.

bcfe e b cc

ferata@ferata.hr
0997370409