Banner CORE HIT RADIO

Udruga Prijatelji obitelji započinje ciklus humanitarnih radionica

Autor/ica
Objavljeno: 23 studenoga, 2022
n

Kada smo u ožujku posjetili boćalište ‘Blizanci’ na Gazu gdje je održan 3. humanitarni turnir žena u boćanju ‘Žene za žene’ u organizaciji Udruge ‘Prijatelji obitelji’ rečeno nam je da s projektima i radionicama neće stati. Upravo je novi projekt razlog našeg razgovora. Naime, za nadolazeće Božićno – novogodišnje blagdane pripremaju zanimljiv ciklus radionica pod nazivom ‘Kuglica zobnica’.

‘Odlučili smo se uoči Božića organizirati radionicu ‘Kuglica zobnica’ koje su namijenjene za tri generacije u četiri radionice. Počinjemo ovoga petka, 25. studenog, prateći četiri adventska tjedna. Riječ je o organizaciji druženja više generacija kroz izradu ekološki prihvatljivih ukrasa za Božić’, rekla je članica Udruge zadužena za obavijesti prema medijima Marija Vrgoč gostujući u programu Hit radija.

Uz radionice bit će upriličeno druženje uz fritule, kuhano vino, posebne slastice za najmlađe i ostalog. Što se tiče ideje da kuglica zobnica bude u fokusu ovih radionica Vrgoč je istaknula:

‘Kuglica zobnica nastala je kao proizvod proizašao iz radionica održanih u vrijeme adventa 2019. godine. Idejno je nastao kao preinaka torbe zobnice koja je dio tradicionalne nošnje ovih krajeva. Izrađujemo je od recikliranih materijala, a samom izradom se njeguju stari zanati i znanja koja se prenose s generacije na generaciju.’

Božićna priča kroz ove radionice humanitarnog je karatera. Iznos kotizacije po osobi iznosi simboličnih 20 kuna, a za djecu do 12 godina radionice su besplatne.

‘Nakon što održimo četiri radionice, vikend prije Božića imamo u planu na štandu u Trilju prodavati proizvode. Sve će biti humanitarnog karatera. Cilj je kroz projekt pomoći djece s poteškoćama u razvoju ‘Zajedno posebni”

Radionice će biti održavane u četiri sljedeća petka s početkom u 14 sati u Područnoj školi u Jabuci.

‘Ovom prigodom ispred Udruge zahvaljujem ravnatelju OŠ Trilj na konstantnoj potpori i što je uvijek pri ruci da nam pruži pomoć kroz projekte. Zainteresirani nam se mogu javiti na brojeve 099 6706081 i 095 8100772’, rekla je Vrgoč, ističući na kraju slogan radionica:

‘Dragi prijatelji obitelji,
Kroz igru i veselje,
do prve Božićne želje.
Dajmo se dobroj volji,
jer zajedno smo bolji!’

Pridružite nam se u zabavi izrade Božićnih ukrasa kroz učenje od naših mudrih bakica i majčica!

 

n

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh