banner stozer cz sinj

Udruga Srma: Prva tri mjeseca Socijalne samoposluge grada Sinja

Autor/ica
Objavljeno: 12 veljače, 2016
socijalna_samoposluga

Izvor: Udruga Srma

Socijalna samoposluga Grada Sinja, koja djeluje u prostorima Gradskog društva Crvenog križa Sinj, u prva tri mjeseca rada podjelila je pakete pomoći za 27 obitelji i 33 samca.

Nakon što je u studenome otvorila svoja vrata, socijalna samoposluga je ponudila preko 70 različitih artikala kojima je opskrbljeno 145 članova socijalno ugroženih obitelji iz 12 naselja s područja Grada Sinja. Tijekom prva tri mjeseca po svoju potrošačku košaricu jedanput je došlo 27 obitelji, dva puta 20 obitelji, dok su 3 obitelji došle po pomoć 3 puta. Podijeljeno je hrane i higijenskih artikala ukupne vrijednosti 20.144,00 kn.

Pravo na korištenje socijalne samoposluge imaju radno nesposobni samci u evidenciji Centra za socijalnu skrb Sinj i obitelji s četvero i više djece, te jednokratno i povremeno samci i obitelji koji su se zbog nepredviđenih i nenadanih okolnosti našli u situaciji socijalne ugroženosti (zbog bolesti, smrti, gubitka posla i/ili sličnih problema i ugroza). Korisnici dolaze na izravni poziv Crvenog križa, a na preporuku Grada Sinja, Udruge Srma i drugih nadležnih ustanova i udruga.

Za potrebe socijalne samoposluge do sada su provedene četiri akcije prikupljanja hrane u 4 prodajna centra: Kaufland, Tommy, Studenac i Konzum. Akcije prikupljanja hrane provedene su 16. i 17. 10. 2015. godine, te 04. i 05.12. 2015. godine. Na akcijama prikupljanja hrane sudjelovalo je ukupno 28 volontera sa 152 volonterska sata – volonteri Udruge Srma, Gradskog društva Crvenog križa Sinj i volonteri Izviđačkog odreda Vitezovi. Građani su sami ostavljali hranu i higijenske artikle u humanitarne košarice, a uz donacije građana socijalnu samoposlugu je opskrbljivao i Crveni križ Sinj iz svojih donacija.

Socijalna samoposluga Grada Sinja bila je otvorena u studenome od 17.-20.11., u prosincu od 19.-22.12.2015. i u siječnju od 18.-22.1.2016. Na podjeli prikupljenih proizvoda, uz djelatnike Crvenog križa sudjelovalo je i 5 volontera s ukupno 44 sata volontiranja. Udruga Srma je osmislila i zajedno s Crvenim križem, održava sustav evidencije stanja na skladištu, ulaza i izlaza robe, bazu korisnika i kartona podjele koji omogućuje praktično i jednostavno praćenje provedbe ove socijalne usluge.

Grad Sinj je, u svom programu socijalne skrbi, za sufinanciranje rada socijalne samoposluge tijekom 2016. godine, predvidio iznos od 17.000,00 kn koji će se koristiti za nabavke najpotrebnijih proizvoda, ukoliko se isti ne uspiju prikupljati u potrebnim količinama, kao i za sve druge radnje potrebne za kontinuirani rad i predstavljanje u javnosti. Odluke o upotrebi ovih sredstava donosit će Socijalno vijeće Grada Sinja.

Nastavit će se i s povremenom provedbom akcija prikupljanja proizvoda za socijalnu samoposlugu tijekom 2016. godine, pa se tako slijedeća akcija planira provesti 12. i 13. veljače 2016. godine u navedenim lokalnim prodajnim centrima.

Uplate za socijalnu samoposlugu vrše se na zasebni račun Gradskog društva Crvenog križa Sinj: IBAN: HR2223600001501708869.

Novosti pratite na Facebook profilu Socijalna samoposluga Grada Sinja.

Zahvaljujemo svima na dosadašnjim donacijama. Posebnu zahvalu upućujemo trgovačkim centrima koji su nam omogućili postavljanje socijalnih košara. Pozivamo naše sugrađanke i sugrađane i sve gospodarske subjekte s područja našeg Grada, da svojim humanitarnim prilozima nastave omogućavati bolje životne uvjete za socijalno najugroženije sugrađane i njihove obitelji. Pomognite nam u realizaciji ovog socijalnog projekta, pridružite nam se u provedbi humanitarnih akcija!

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh