BANNER FERATA

Uprava KK Alkar sinoć održala press konferenciju

Autor/ica
Objavljeno: 27 listopada, 2015

Uprava Alkar

Uprava Košarkaškog kluba Alkar održala je sinoć izvanredni sastanak na kojem se osvrnula na posljednja događanja oko kluba, nakon čega je sazvala press konferenciju i pritom u 12 točaka iznijela zaključke s istog…

Stav Uprave KK Alkar donosimo u cijelosti…

1. Uprava najoštrije osuđuje divljački napad na čelnika kluba i verbalne ispade kojim se vrijeđaju i ponižavaju ostali članovi Uprave i navijači kluba.

2. Želimo upoznati javnost da hajka na Upravu kluba traje od početka mandata (2009 god.), a od prije dva mjeseca posebno intenzivno, da bi svoju kulminaciju doživjela u subotu nakon velike pobjede Alkara nad Splitom.

3. U tome svemu veliku ulogu imaju društvene mreže i web stranice lokalnih pseudonovinara koje su preplavljene uvredama, prijetnjama i pozivima na linč članova Uprave kluba.

4. Pozivamo MUP i pravosudne organe da preispitaju i kazne gore navedeni oblik nasilja.

5. Uprava KK Alkar očekuje od Izvršne vlasti, Gradskog vijeća grada Sinja, ZSU grada Sinja kao i javnosti osudu ovog nemilog događaja, kao i svih oblika nasilja u sportu i oko njega.

6. Za vrijeme djelovanja ove uprave KK Alkar se vratio u A1 ligu da bi u sezonama 2010/11, 2012/13, 2012/14, 2014/15 igrao LZP što predstavlja najveći uspjeh kluba nakon finala Kupa 1984.

7. U proteklih 6 godina politika kluba svodila se na 3 cilja:

– Financijska stabilnost
– Sportski rezultat
– Afirmacija mladih igrača

U svakom zacrtanom cilju se uspjelo u prilog čega govori činjenica da je u zadnje tri godine četvero naših igrača (Kanaet, Ju. Boban, Jo. Boban, Bilandžić) igralo u reprezentativnim selekcijama, a danas su prvotimci Alkara.

8. U trenutnoj momčadi KK Alkara igra osam igrača koji su stasali u našem omladinskom pogonu, a svi su mlađi od 22 god. Ova uprava i trener kluba kao i bivši treneri nikad igrače nisu dijelili na vaše, naše, njihove. KK Alkar nije rasistički klub, a svaki igrač koji obuče dres Alkara je Alkarevac i Sinjanin. A teren mjesto za dokazivanje.

9. Izražavamo žaljenje što se manipulira imenom Slavka Modrića i smatramo to neprimjerenim. Sam Modrić je dobro upoznat da su mu vrata kluba otvorena.

10. Žalimo za reakcijama dijela pripadnika najbolje dvoranske navijačke skupine Maligani. KK Alkar je uvijek imao dobru suradnju s navijačima, a natpise na transparentima koji se ističu na utakmicama smo demantirali u prethodno navedenim činjenicama.

11. Uprava kluba vodi Alkara na način odgovornog vođenja obitelji. Alkar je jedan od rijetkih sportskih kolektiva koji nikom ništa ne duguje i koji sve svoje obaveze izvršava na vrijeme. U široj košarkaškoj obitelji KK Alkar ima sve pohvale, uvažavanje i poštovanje.

12. Uprava KK Alkara je jedinstvena i daje bezrezervnu podršku predsjedniku Katiću. Članovi uprave ne vrijeđaju, ne koriste govor mržnje, ne pozivaju na linč i ne koriste nasilje.

Uprava Alkara je spremna i učinit će sve u zaštiti vlastitog dostojanstva i integriteta, časti i tradicije kluba.

U potpisu navedenog stoji Uprava KK Alkar.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh