svabo

Upravljali vozilima pod utjecajem alkohola

Autor/ica
Objavljeno: 3 veljače, 2014
policija_mrak_ilust 01

Tijekom proteklog vikenda, od 31. siječnja do 2. veljače na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provedena je operativna akcija upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola.

Na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske evidentiran je 141 prometni prekršaj od čega se njih 55 odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, a 20 na prekoračenje brzine.

U policijskim postajama zadržano je 13 vozača, od čega 9 zbog upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 2 zbog upravljanja u vrijeme zabrane i 2 vozača zbog upravljanja prije stjecanja prava.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 2,41 g/kg, a utvrđena je kod vozača na području Splita.

Na području Policijske postaje Sinj ukupno je sankcionirano 17 prometnih prekršaja, od čega se njih 5 odnosi na vožnju pod utjecajem alkohola. Najveća izmjerena koncentracija alkohola na području PP Sinj iznosila je 1,40 g/kg.

Tijekom proteklog vikenda na području PU splitsko-dalmatinske evidentirano je 19 prometnih nesreća, od čega 5 s ozlijeđenim osobama i 14 s materijalnom štetom. Jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede, a 6 osoba je zadobilo lakše tjelesne ozljede. U protekla 24 sata zabilježene su četiri prometne nesreće od čega jedna s materijalnom štetom. Jedna osoba je teško ozlijeđena, a dvije su lakše ozlijeđene. Na području Policijske postaje Sinj nisu evidentirane prometne nesreće.

 

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh