BANNER FERATA

Uskrsna poruka sinjskog župnika fra Ante Bilokapića

Autor/ica
Objavljeno: 18 travnja, 2014

zupnik_bilokapic

Danas je Veliki Petak – Spomen Isusove muke i smrti. U Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u 7 sati služena je jutarnja molitva iz časoslova, a obredi Velikog petka počet će u 19 sati. U okolnim crkvama obredi će početi u 18 sati.

Poruku vjernicima uputio je sinjski župnik fra Ante Bilokapić:

Dragi vjernici i svi slušatelji našeg hrvatskog Hit radija Sinj i čitatelji portala Ferata!

Nakon, vjerujem plodnog korizmenog vremena ušli smo u svetio vazmeno trodnevlje, trodnevlje Velikog četvrtka, Velikog petka i Velike subote, muke, smrti i uskrsnuća Gospodnjeg. To su dani naše kršćanske ozbiljnosti i vjere. Onaj koji je put istina i život, postaje našim putem, našom istinom, našim životom.

Isus, Spasitelj, želi biti u situacijama našega života. Svima nam poručuje: ‘Ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta’.

Lijepo je imati nekoga tko je uz nas. Onoga koji nas razumje, onoga koji nas potiče na dobro, onoga koji nas nikad neće ostaviti. Bog je kroz vazmeno otajstvo pokazao koliko nas voli i koliko mu značimo.

Pozvani smo uzvratiti na tu ljubav. Kao što je na Veliki četvrtak dao samoga sebe preko kruha i vina da bude i ostane s nama, tako nas danas na Veliki petak poziva da usmjerimo svoj pogled na križ. Križ je znak Božje ljubavi. Ljubavi koja traži odgovor svakoga od nas. Danas iskazujemo svoju ljubav križu.

Braćo i sestre, nastojmo večeras sudjelovati u obredima Velikog petka u našem svetištu Gospe Sinjske.

Obredi započinju u 19 sati. Prije toga prigoda za svetu ispovijed poslije podne je od 16,30 do 18,30. Obredi se sastoje od službe riječi, pjevane Muke po Ivanu, otkrivanja križa, ljubljenja križa, svete pričesti, procesije ulicama našeg grada, a obrede završavamo našom pokorničkom pjesmom ‘Ispovjedite se’.

Na Veliku subotu prigoda za svetu ispovijed je prije podne od 7,30 do 12 sati i poslije podne od 16,30 do 18,30. Obredi Velike subote započinju u našem Svetištu u 20 sati.

Dragi vjernici, samo u miru duše naš Uskrs može biti doista Uskrs. Neka mir s Bogom kroz sakramenat svete ispovijedi unese mir u naša srca, naše obitelji, naše međuljudske odnose, u naše svakodnevlje. Neka uskrsli Krist bude svjetlo našeg života, neka uskrsna radost čini prepoznatljivim naše živote.

Svima, od najmanjih do naših starijih, nemoćnih, bolesnih, osamljenih, onih koji su ostali bez posla, Uskrsli Krist bude svjetlo, putokaz, istina i život.

Sretan Uskrs svima!

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh