Uspješna godina vrličkog Crvenog križa

Autor/ica
Objavljeno: 14 siječnja, 2021
vrlika

Pored Gradskog društva Crvenog križa Sinj, na području cetinskog kraja djeluje i Gradsko društvo Crvenog križa Vrlika.

Ravnateljica Društva Zdravka Plazonić osvrnula se na aktivnosti koje su odrađene u prošloj godini, u prvom redu dragovoljno darivanje krvi.

‘U prošloj godini, kao i prethodnih, imali smo dvije akcije dragovoljnog darivanja krvi. U tim akcijama prikupili smo 44 doze, a to je nešto manje nego u 2019., kada smo prikupili 50 doza. Sigurno bi bilo više darivatelja, ali na sve je utjecala izuzetno teška godina praćena pandemijom koronavirusa’, istaknula je Plazonić.

Osvrćući se na 2020. godinu, Plazonić kaže kako je bilo još dosta aktivnosti koje su odradili u Crvenom križu, prvenstveno zahvaljujući vrijednim volonterima:

‘Provodili smo našu stalnu humanitarnu akciju, a to je stalna skrb za potrebite žitelje u cijelom području Vrlike. Obilazili smo naše sugrađane – nemoćne, starije i teže bolesne. Pomažemo im u mnogim prigodama i aktivnostima, kao što je odvoženje liječniku, čišćenje njihovih stambenih objekata i drugo. Dijelimo im pakete pomoći i sve drugo što je potrebno’, kazala je Plazonić.

Ravnateljica Plazonić dodala je kako je vrlički Crveni križ bio dio 48. velike sabirne akcije ‘Solidarnost na djelu’ u koju su bila uključena sva društava Hrvatskog Crvenog križa, a provodila  se pod sloganom ‘Ne dvoji – Za drugog izdvoji’.

Uz Grad Vrliku i druge ustanove i udruge, Gradsko društvo Crvenog križa Vrlike bilo je organizator prikupljanja pomoći potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije.

cetina voda

‘Prikupljanje pomoći nastavlja se i dalje u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vrlika. Pomoć se može dostaviti svakim radnim danom od 9 do 12 sati, a sve informacije o prikupljanju pomoći mogu se dobiti pozivom na broj mobitela  091 1222 427’, naglasila je Plazonić.

Ravnateljica Zdravka Plazonić zahvalila se svima koji su im pružili potporu u radu, posebno Gradu Vrlici i nacionalnom Crvenom križu te ostalim udrugama i ustanovama koji djeluju na širem vrličkom području.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh